*Nettavisen* Sport.

Solberg lukter «pallen» i Frankrike

Alsace (NTB): Bare 0,7 sekund skiller Petter Solberg (37) fra topp tre-listen i Rally Frankrike-Alsace etter fredagens fartsprøver.

05.10.12 22:00

Ford-føreren startet VM-runden avventende og slet med å finne den gode følelsen på fransk asfalt. På fjerde prøve snudde lykken, og nordmannen fant seg omsider til rette med myk gummi i dekkene.

- Vi hadde et lite problem på de første to fartsprøvene, men det ble rettet opp, og vi har kjempet jevnt i toppen siden. Det ser veldig bra ut nå, sa Petter Solberg til NTB.

Fra sjetteplass avanserte Solberg med to nest beste og to tredje beste prøvetider, og 2003-verdensmesteren var firer før den siste og korte prøven på dagsetappen.

Åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb leker seg mot en niende tittel og er 13,1 sekunder foran Solberg-kollega Jari-Matti Latvala. Videre skiller 32,6 sekunder til Loeb-makker Mikko Hirvonen på tredjeplass.

- Det har vært tett kamp i alle de siste løpene. Loeb har bare det lille ekstra med bilen som gjør at han går seirende ut, mente Solberg som har fem tredjeplasser denne sesongen - inkludert siste løp i Storbritannia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.