RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Massimo Bettiol / Getty Images

Solberg lukter «pallen» i Frankrike

Sist oppdatert:
- Vi har kjempet jevt i toppen og det ser veldig bra ut nå.

Bare 0,7 sekund skiller Petter Solberg (37) fra topp tre-listen i Rally Frankrike-Alsace etter fredagens fartsprøver.

Ford-føreren startet VM-runden avventende og slet med å finne den gode følelsen på fransk asfalt. På fjerde prøve snudde lykken, og nordmannen fant seg omsider til rette med myk gummi i dekkene.

- Vi hadde et lite problem på de første to fartsprøvene, men det ble rettet opp, og vi har kjempet jevnt i toppen siden. Det ser veldig bra ut nå, sa Petter Solberg til NTB.

Fra sjetteplass avanserte Solberg med to nest beste og to tredje beste prøvetider, og 2003-verdensmesteren var firer før den siste og korte prøven på dagsetappen.

Åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb leker seg mot en niende tittel og er 13,1 sekunder foran Solberg-kollega Jari-Matti Latvala. Videre skiller 32,6 sekunder til Loeb-makker Mikko Hirvonen på tredjeplass.

- Det har vært tett kamp i alle de siste løpene. Loeb har bare det lille ekstra med bilen som gjør at han går seirende ut, mente Solberg som har fem tredjeplasser denne sesongen – inkludert siste løp i Storbritannia.

Petter Solberg er 33,3 sekunder bak Loeb, mens Mads Østberg holder sjuendeplass og er ett minutt bak franskmannen.

Vinner Loeb sesongens åttende VM-runde i rally og karrierens 75. triumf totalt, er han soleklar verdensmester når to runder gjenstår. Bare brutt løp holder i realiteten liv i rivalenes drøm om å tukte Loeb.

Andreas Mikkelsen i S2000-klassen er på 15.-plass totalt.

Rallyet fortsetter med åtte fartsprøver lørdag og avsluttes søndag ettermiddag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere