RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Australia in Perth, Western Australia September 6, 2003
Australia in Perth, Western Australia September 6, 2003 (SCANPIX)

Solberg med i VM-kampen

Sist oppdatert:
Petter Solberg ligger på en åttendeplass etter fredagens seks etapper i Rally Korsika, mens nordmannens største VM-konkurrent, Sébastien Loeb, leder.

Den norske Subaru-føreren ligger likevel ikke mer enn 43 sekunder bak Loeb etter fredagens seks fartsprøver. Solberg tapte til Loeb på alle etappene.

Håper på regn

- Jeg synes det går greit og bilen fungerer bra. Jeg sov også godt i natt, og selv om jeg ble ganske rystet etter gårsdagens smell føler jeg meg opplagt og i god form, sa Petter Solberg da han kom i gang med dagens kjøring i fjellene nord for byen Ajaccio.

Han ble noe hindret av en feil ved girkassen på den tredje etappen, men bortsett fra det har det fungert bra for Solberg og hans kartleser Phil Mills.

- Vi prøvde noen dekk på de tre siste etappene i dag, og de synes jeg ikke fungerte like bra som de vi brukte på de første. Så vi bytter tilbake igjen i morgen. Ellers håper jeg på regn i morgen. Da vil vi være mye mer konkurransedyktige, mener Solberg.

Nummer fire i VM

Rally Korsika er et svært krevende løp på trange asfaltveier. I tillegg til smale og svingete veier, er det hvert år et enormt antall tilskuere som til tider gjør at det stilles spørsmål ved sikkerheten rundt løpet.

Nordmannen er nummer fire i VM-sammendraget, bak Burns, Loeb og Carlos Sainz. Det er ni poeng opp til ledende Richard Burns. Alle tre ligger foran nordmannen så langt i Rally Korsika, som er den tredje siste VM-runden.

Rally Korsika fortsetter lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere