*Nettavisen* Sport.

Solberg nær VM-avtale

NY AVTALE: Henning Solberg nærmer seg ny VM-avtale. Foto: Patricia De Melo Moreira (Afp)

Henning Solberg kan komme til å kjøre åtte av de ni resterende VM-rundene i rally.

Spydebergingen har på grunn av begrensede midler kun vært på starstreken i to av rundene som er kjørt så langt i årets verdensmesterskap. I Portugal tidligere denne måneden kjørte veteranen inn til en meget sterk femteplass – og beviste at han fortsatt kan hamle opp med de aller beste.

Nå tyder mye på at Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og resten av unggutta i rallysirkuset skal få bryne seg på Solberg enda mer denne sesongen.

Overfor nettstedet wrc.com røper nemlig storebror Solberg at han nærmer seg en avtale om å kjøre åtte av de gjenstående VM-rundene i 2014.

Har en drøm

Solberg kjørte en Ford Fiesta i Portugal – og mye tyder på at en avtale med Ford-sjef Malcolm Wilson kan være i boks i nærmeste framtid.

– Malcolm har en bil jeg kan bruke på Sardinia, og vi er nær ved å bli enige, sier Solberg – og røper videre at han håper avtalen vil romme langt mer enn bare VM-runden på den italienske middelshavsøya.

– Jeg håper vi kan kjøre alt unntatt Argentina. Det er drømmen.

VM-runden på Sardinia kjøres første helga i juni, men allerede om 14 dager skal det kjempes om nye poeng i Argentina. Den turen blir altså for dyr til at Henning Solberg og kartleser Ilka Minor kommer til start.

God nok for topp 3

Skulle spydebergingen komme i havn med avtalen han ønsker seg i Ford, vil rallysirkuset også denne sesongen inneholde en av sine aller mest rutinerte førere. Faktum er nemlig at Solberg har kjørt formidable 113 VM-runder siden han fikk sin debut for 16 år siden.

42-åringen er i tillegg fortsatt konkurransedyktig – hvilket han beviste i Portugal. Femteplassen var en av østfoldingens beste rallyer på mange år.

– Jeg er god nok til å være blant de tre beste i verden – hvis jeg får den riktige bilen hver gang. Jeg håper fortsatt at jeg kan bli minst andrefører i et team. Det er drømmen min, sier Solberg – og tilføyer:

– Jeg vil gjerne vise dem hvor rask jeg egentlig kan være.

Rallycross også?

Nylig ble det for øvrig offentliggjort at storebror Solberg også skal kjøre årets FIA World Rallycross Championship, også kalt World RX. Der blir han en del av laget til rallycrosslegenden Per Eklund sammen med svenske Ramona Karlsson.

Hvor mange runder han skal stille til start i her, er imidlertid ikke kjent.

Hovedpersonen legger for øvrig ikke skjul på hva han trives aller best med.

– Rallyet er lidenskapen min. Det er den viktigste motorsporten for meg, sier han.

Henning Solberg er i øyeblikket nummer 11 sammenlagt i rally-VM. Mads Østberg og Andreas Mikkelsen er henholdsvis nummer tre og fire. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag