Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg om livredd svenske: - Han er nok ikke helt fornøyd

Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen.
Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen.

– Han ville teste alene. Andre team var der og de fikk teste, men ikke jeg. Han føler nok presset foran runden i Buxtehude, sier Solberg til NTB.

I fjor vant nemlig Solberg VM-runden i rallycross i Tyskland kun fem tusendeler foran Ekström. Det nederlaget svir fortsatt for Solbergs svenske rival.

– Jeg måtte vente til han var ferdig med sin testing, og endte med å kjøre fram til klokka var fem på tolv om kvelden. Det ser ut som han er redd meg, gliser Solberg.

– Jeg lar alle kjøre når jeg tester. Jeg har ingenting å skjule for konkurrentene. Dette skal jeg erte ham for på pressekonferansen, sier Solberg.

Droppet X Games

Men aller helst vil han parkere svensken på banen i helgens VM-runde.

– Spillet er i gang. Ekström driver litt psykologisk spill på nettet også. Men jeg har tatt ham hver gang. Han er nok ikke helt fornøyd, sier Solberg.

Rallycross-VM har hatt en pause på nesten en måned etter at Petter Solberg vant runden på Lydden Hill foran nettopp Ekström. Noen av konkurrentene, som Andreas Bakkerud, har deltatt i X Games.

– Jeg sa nei til X Games for å vinne VM. Jeg har sagt nei til mye for å bli enda bedre i rallycross. For all del, vi har fått en luke i VM-sammendraget (29 poeng), men vi prioriterer veldig hardt. Det blir ikke lett å forsvare tittelen. Vi jobber forhåpentlig litt mer enn alle andre, og jeg håper det betaler seg, sier Solberg.

Mot ny VM-tittel

I tillegg til å teste bil, har Spydeberg-ekspressen gjort unna mange PR-opplegg de siste ukene. Blant annet er det spilt inn reklamefilmer, blitt en tur på moto-GP med selveste Valentino Rossi, mens junior-Solberg, Oliver, har kjørt crosskart.

– Det går i ett, men det er veldig moro. Jeg liker det sånn. Og forhåpentlig ender det med en premie i form av nok en VM-tittel.

Petter Solberg har tatt 112 poeng etter 4 av 13 VM-runder i rallycross. Han leder med 29 poeng ned til svenske Johan Kristoffersen. Andreas Bakkerud på tredjeplass har 77 poeng, mens Ekström er sekser i sammendraget med 59 poeng.

Runden på Esteringbanen i Buxtehude kjøres lørdag og søndag. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!