RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg om livredd svenske: - Han er nok ikke helt fornøyd

Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen.
Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Petter Solberg måtte teste rallycrossbilen fram til midnatt. Erkerival Mattias Ekström satte nemlig ned foten da verdensmesteren kom til Höljes-banen.

– Han ville teste alene. Andre team var der og de fikk teste, men ikke jeg. Han føler nok presset foran runden i Buxtehude, sier Solberg til NTB.

I fjor vant nemlig Solberg VM-runden i rallycross i Tyskland kun fem tusendeler foran Ekström. Det nederlaget svir fortsatt for Solbergs svenske rival.

– Jeg måtte vente til han var ferdig med sin testing, og endte med å kjøre fram til klokka var fem på tolv om kvelden. Det ser ut som han er redd meg, gliser Solberg.

– Jeg lar alle kjøre når jeg tester. Jeg har ingenting å skjule for konkurrentene. Dette skal jeg erte ham for på pressekonferansen, sier Solberg.

Droppet X Games

Men aller helst vil han parkere svensken på banen i helgens VM-runde.

– Spillet er i gang. Ekström driver litt psykologisk spill på nettet også. Men jeg har tatt ham hver gang. Han er nok ikke helt fornøyd, sier Solberg.

Rallycross-VM har hatt en pause på nesten en måned etter at Petter Solberg vant runden på Lydden Hill foran nettopp Ekström. Noen av konkurrentene, som Andreas Bakkerud, har deltatt i X Games.

– Jeg sa nei til X Games for å vinne VM. Jeg har sagt nei til mye for å bli enda bedre i rallycross. For all del, vi har fått en luke i VM-sammendraget (29 poeng), men vi prioriterer veldig hardt. Det blir ikke lett å forsvare tittelen. Vi jobber forhåpentlig litt mer enn alle andre, og jeg håper det betaler seg, sier Solberg.

Mot ny VM-tittel

I tillegg til å teste bil, har Spydeberg-ekspressen gjort unna mange PR-opplegg de siste ukene. Blant annet er det spilt inn reklamefilmer, blitt en tur på moto-GP med selveste Valentino Rossi, mens junior-Solberg, Oliver, har kjørt crosskart.

– Det går i ett, men det er veldig moro. Jeg liker det sånn. Og forhåpentlig ender det med en premie i form av nok en VM-tittel.

Petter Solberg har tatt 112 poeng etter 4 av 13 VM-runder i rallycross. Han leder med 29 poeng ned til svenske Johan Kristoffersen. Andreas Bakkerud på tredjeplass har 77 poeng, mens Ekström er sekser i sammendraget med 59 poeng.

Runden på Esteringbanen i Buxtehude kjøres lørdag og søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere