*Nettavisen* Sport.

Solberg øyner pallen

Foto: (AFP/Scanpix)

Petter Solberg har slitt med både teamnedleggelse og legionella-bakterier, men nekter å gi opp drømmen om pallplass i årets rally-VM.

Årets rallysesong har så definitivt ikke vært noen dans på roser for spydebergingen så langt. Ikke før hadde han fått stablet på beina et eget rallyteam i kjølvannet av Subarus beslutning om å legge ned satsingen, før han for noen uker siden ble slått ut av legionella-bakterien.

Sykdommen påvirket ham både under VM-runden i Kypros og i Portugal sist.

Tross trøbbelet har likevel Solberg og kartleser Phil Mills plukket poeng jevnt og trutt. I øyeblikket er duoen nummer fire sammenlagt. Den prestasjonen blir ikke mindre sterk av at de to gikk glipp av åpningsrunden i Irland.

Viser framgang
Solberg legger ikke skjul på at han fortsatt drømmer om å klatre opp på pallen når status skal gjøres opp i oktober.

- Det største drømmen min er å få plass i et skikkelig fabrikksteam igjen. Det er det aller viktigste. Skulle ikke det la seg gjennomføre i øyeblikket, har jeg en annen drøm. Det er å kjempe om tredjeplassen i VM, sier han til wrc.com.

Solberg ble verdensmester i 2003 og var andremann i både 2004 og 2005. Siden har det gått mye stang ut. Fasit for de siste tre sesongene har vært plasseringene seks, fem, seks.

Nå tyder mye på at østfoldingen er i ferd med å finne tilbake til sitt gamle jeg. På Kypros ble han tredjemann og i Portugal sist ble det fjerdeplass. Gjennom hele rallyet var han beste privatfører.

Snart frisk
Spydbergingen mener han bør kunne kjempe om pallplass i samtlige av VM-rundene som nå venter.

- Vi tapte tid på mange små problemer i Portugal. Samtidig var vi ikke langt bak Dani Sordo og tredjeplassen. Det burde være umulig for meg å hamle opp med fabrikkskjørerne, men jeg skal prøve uansett, sier Solberg, som håper å innhente nettopp Sordo i kampen om tredjeplassen i sammendraget. Nordmannen ligger ni poeng bak spanjolen før Rally Argentina – og har med sine 14 poeng plukket like mange poeng som storebror Henning.

Sykdommen som har plaget Petter de siste ukene, skal nå være på god vei ut av kroppen. Solberg føler seg bedre og er klar for innsats i Argentina.

- Ikke helt i toppslag enda, men absolutt på rett vei. Legene har full kontroll, og jeg merker bedring for hver dag som går, sier han.

Krevende rally
Nå håper østfoldingen at ny motor og teknisk assistanse fra Citröen-teamet kan bidra til en ny sterk plassering.

- Motoren er det Citröen som står for. Alt kommer an på hvor mye hjelp de vil gi for å tilpasse den til etappene i stor høyde, sier Solberg.

Mest av alt ønsker han seg dårlig vær.

- Jeg håper på gjørme, tåke og regn. Alt for å holde gjennomsnittsfarten nede, sier Solberg, som fortsatt kjører med en motor med færre hestekrefter enn sine argeste konkurrenter.

Rally Argentina har base i feriebyen Villa Carlos Paz, ikke langt fra Cordoba. Rally Argentina er kjent for sine mange krevende fjelletapper og millioner av tilskuere. Totalt i Argentina skal det kjøres 332 km med fartsetapper, fordelt på 23 fartsprøver. Transporten mellom prøvene er på hele 1202 km.

VM-leder Sebastien Loeb har vunnet de 4 siste årene i Argentina, mens Peter Solbergs beste plassering er andreplass både i 2006 og 2002. I 2008 måtte Petter bryte rallyet etter en elektrisk feil på bilen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.