*Nettavisen* Sport.

Solberg øyner VM-ledelse

Foto: Francisco Seco (Ap)

Petter Solberg drømmer om å vippe Sebastien Loeb ned fra VM-tronen i Argentina.

Franske Loeb har vunnet åtte strake VM-titler i rally - og må naturligvis finne seg i å være favoritt også denne sesongen. 38-åringen leder oppskriftsmessig an i kampen om tittelen etter årets fire første VM-runder - fire poeng foran Petter Solberg.

Trøsten for Loebs rivaler er at franskmannen i sesonginnledningen har vist menneskelige sider. I Portugal gjorde Loeb en sjelden feil, kjørte av veien og måtte bryte.

Petter Solberg har på sin side vært meget stabil og plukket poeng i fire av fire runder. Det gir spydebergingen håp om at comeback-sesongen i Ford kan ende med noe virkelig stort.

Servoen ødela
Denne helgen skal det kjempes om nye VM-poeng i Argentina.

- Jeg liker dette rallyet, men jeg tror det kommer til å bli ganske annerledes denne gangen, sier Solberg til wrc.com - og utdyper:

- Det er 120 kilometer lenger enn i 2011, og det kan endre måten førerne angriper det på. Det handler ikke om sprint, men er et utholdenhetsrally.

Solberg tror det lønner seg å være tålmodig.

- Det er ingen vits i å bli for ivrig i starten og angripe da. Jeg vil nok avvente litt, vurdere farten og angripe når jeg må, sier spydebergingen.

Solberg har gode minner fra tidligere utgaver av Rally Argentina. I fjor luktet han lenge på seier i Sør-Amerika, men problemer med servostyringen ødela til slutt alle muligheter. Den endelige fasiten ble fjerdeplass.

Tøft rally
37-åringen er fullstendig klar over at årets utgave også blir krevende.

- Det er et vanskelig rally. På siste dag skal det kjøres i stor høyde og forholdene kan bli vanskelige der oppe. Tåke og is er ikke umulig, sier Solberg - men er rask med å legge til:

- Men jeg elsker dette, særlig på grunn av atmosfæren. Etappene er fulle av folk. De er så entusiastiske.

Rally Argentina har base i Villa Carlos Paz - nær storbyen Cordoba. Totalt skal det tilbakelegges over 500 kilometer. Det er uvanlig langt til et VM-rally å være.

Vil vise talentet sitt

Klar for Argentina er også Mads Østberg og Andreas Mikkelsen. Førstnevnte kommer til Sør-Amerika med massevis av selvtillit etter seieren i Portugal sist.

Mikkelsen er på sin side usikker på hva han kan forvente.

- Det er viktig for meg å få så mye erfaring som mulig. Dette handler også om å vise fram talentet mitt og å bevise at jeg kan håndtere et såpass vanskelig rally, sier han ti wrc.com.

- Rally Argentina er veldig langt, og det blir viktig å finne en god balanse mellom fart og sikkerhet, tilføyer han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.