Solberg på 3. plass

Foto: BRENDON O'HAGAN (AFP/SCANPIX)

Petter Solberg er på pallen etter første dag av Rally Bulgaria. Kimi Räikkönen kom uskadd fra en stygg ulykke.

09.07.10 17:17

Det var på forhånd knyttet stor spenning til Petter Solberg foran Rally Bulgaria. Mange var spent på hvordan spydebergingen ville klare seg med ny mann i kartleserstolen. Phil Mills er erstattet med Chris Patterson siden sist – og etter første dag synes det ferske samarbeidet å fungere utmerket.

Det norske håpet rally satte samtlige førere på plass allerede under torsdagens testkjøring, og fredag fortsatte verdensmesteren fra 2003 å kjøre godt.

38 sekunder
Citroën-føreren var 14,5 sekunder bak regjerende mester Sebastien Loeb på den første prøven, og var fjerde raskest. I den påfølgende prøven fant imidlertid Solberg rytmen, og ble klokket inn til andre beste tid – 5,9 sekunder bak Loeb.

– Det er en god kamp, og jeg er fornøyd med hvordan det går. Muligens pushet jeg ikke hardt nok på den første prøven, og jeg angrep ikke nok. Der tapte jeg litt tid på to-tre svinger fordi notene viste litt for lav fart, men ellers fungerer alt bra, sa Solberg etter halvkjørt dag.

Han fulgte opp med tredje- og fjerdeplass på de to siste prøvene – og dermed er østfoldingen tredjemann etter dag én. 38 sekunder skiller fram til ledende Loeb foran lørdagens kjøring. Dani Sordo på andreplass er ti sekunder foran Solberg.

Sebastien Ogier hadde lenge tredjeplassen, men kjørte av veien på prøve nummer tre etter å ha misoppfattet en av kartleserens beskjeder. Det kostet ett minutt i tidstap, men franskmannen kom seg på veien igjen.

Räikkönen-ulykke
Atskillig verre gikk det for formel 1-stjernen Kimi Räikkönen. Finnen, som var fjerdemann etter tre fartsetapper, kjørte av veien i stor hastighet på fredagens avslutningsprøve.

Ambulansepersonell og utrykningskjøretøyer ble umiddelbart sendt til stedet og bilene som kom bak ble stoppet.

Räikkönen og kartleser Kaj Lindström kom imidlertid uskadd fra den stygge episoden.

Rally Bulgaria er uansett over for duoen.

Ny bil
Storebror Henning Solberg har nytt verktøy mellom hendene – en S2000-bil som blir standardmodell under neste års rally-VM – i Rally Bulgaria.

Fredag åpnet han med to 11. plasser, og var godt fornøyd med det.

– Det har vært to gode prøver, og jeg er fornøyd med bilen, sa Henning etter halvkjørt dag.

På de to siste prøvene fortsatte Solberg der han startet, men ble hindret av Räikkönens krasj på avslutningsetappen. I mål var han åtte minutter bak ledende Loeb sammenlagt, men vil få tiden justert.

Det er fullstendig Citroën-dominans i toppen. Både Loeb, Sebastien Ogier på 2. plass, Dani Sordo på 3. plass, Petter på 4. plass og Kimi Räikkönen på 5. plass ratter Citroën-biler.

Det skal kjøres seks fartsprøver lørdag før historiens aller første VM-runde i Bulgaria avsluttes med fire fartsprøver søndag.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.