Solberg var 11 sekunder langsommere enn VM-leder Sebastian Ogier på den første prøven. Han tapte ytterligere på de neste før han knappet innpå noe i den femte fartsprøven. I de to siste kjørte han jevnt og tapte fire sekunder fordelt.

20-åringen er sønn av tidligere verdensmester Petter Solberg og Pernilla Walfridsson. Han er norsk statsborger, men kjører på svensk lisens.

«Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg har hatt det gøy, og farten har ikke vært så ille heller», skrev Solberg på Twitter.

De to fartsprøvene ble kjørt en gang tilm og Solberg tapte bare 5,6 sekunder til Ogier og var den fjerde raskeste bilen på prøven. Prøve nummer fire ble stoppet etter at fem førere hadde vært igjennom og de andre fikk stipulerte tider.

Andreas Mikkelsen var tidlig kjappest i RC2-klassen, men måtte etter hvert se at han falt bak på resultatlisten. I den sjette fartsprøven tapte han mye og falt langt ned. Han havnet til slutt på 12.-plass.

Han har ikke kjørt VM-rally siden Akropolis Rally. Tar han poeng i Italia, vil Mikkelsen vinne WRC2-klassen foran landsmannen Mads Østberg, som ikke kjører i Italia. Begge sto med 126 poeng foran VM-finalen i Monza.

(©NTB)