Gå til sidens hovedinnhold

Solberg på sjuendeplass i Rally Catalonia

Oliver Solberg avsluttet Rally Catalonia og sitt første VM-rally på asfalt med sjuendeplass. Lagkameraten Thierry Neuville vant totalt.

Det er 20-åringens debut i den største VM-klassen på asfalt. Derfor brukte han mange av prøvene til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt.

Han sikret seg nye erfaringer, og det var hele tiden utfordringer å ta tak i. Søndagen ble vanskelig på grunn av mørket på de første prøvene og vekslende forhold.

Den svensknorske rallyføreren gjorde derimot ingen førerfeil, og med sjuendeplassen tangerte han WRC-debuten på snø i Finland i februar.

– Forholdene på enkelte fartsprøver var vanskeligere enn jeg forventet. Én ting er å se video av bilene som sklir på grus og gjørme fra bilene foran. En helt annen ting er selv å sitte i bilen med sjettegiret inne og kjenne på den følelsen. Slike erfaringer er det viktigste jeg tar med meg, sier Solberg.

– Et annet aspekt er hvordan toppførerne kutter svinger i asfaltløp. Nå har jeg prøvd meg fram og erfart det også. Jeg kan trygt slå fast at lærekurven har vært bratt, og jeg er langt mer forberedt på hva som ligger foran meg neste sesong, sa Solberg.

Skremmende

– Det var litt skremmende med vekslende forhold. Det var skiftende fra regn og tørt og ikke den prøven man ta særlig sjanser. Jeg er glad for å komme meg igjennom og avslutte rallyet uten noen feil, skrev Solberg på sin twitterkonto.

Lørdag lå han an til å avansere ytterligere, men kløtsj-problemer ødela for ham på den siste publikumsprøven.

Neuville vant

Sammenlagtseieren var det belgiske Neuville som tok seg av. Han vant med 24,1 sekunder foran briten Elfyn Evans. Spanske Daniel Sordo ble nummer tre.

VM-lederen Sebastian Ogier ble nummer fire i sammendraget. Han leder med 17 poeng på Evans foran den avsluttende VM-runden i Monza i Italia i slutten av november.

Mads Østberg var i teten i RC2-klassen på de første prøvene, men fikk senere trøbbel og havnet bakpå. Han klarte ikke å ta igjen det tapte og endte 1.51 minutter bak sin franske lagkamerat Eric Camilli i Citroën-laget på den fjerdeplass sammenlagt.

Østberg leder likevel i VM-sammendraget i RC2-klassen foran Andreas Mikkelsen. Det skiller ni poeng mellom de to.

(©NTB)