*Nettavisen* Sport.

Solberg raskest på shakedown

Foto: EPA/ Scanpix

Petter Solberg aner ikke hva som gikk galt i svenskerallyet, men er for alvor tilbake på offensiven i Mexico.

Tre uker er gått siden den marerittaktige sesongåpningen i de svenske skoger. Der gikk det meste galt for spydebergingen, som til slutt havnet på niendeplass - et hav bak vinneren Mikko Hirvonen.

De siste ukenes jakt på forklaringer har ikke gitt resultater, men Solberg er likevel tilbake på offensiven. Torsdag var han raskest av alle på shakedown foran helgens VM-runde i Mexico.

Riktig oppsett
Etterpå var det bare brede smil å se i østfoldingen leir.

- Jeg aner fortsatt ikke hvorfor ting gikk så fryktelig galt i Sverige, men bilen føltes ikke bra på shakedown. I dag var følelsen mye bedre, sier Solberg til wrc.com.

- Vi testet i forrige uke, og oppsettet vi landet på føles veldig bra, tilføyer han.

Dermed bør det være håp om et godt resultat i Mexico - et sted Solberg har gode minner fra. Sist han vant en VM-runde, i 2005, var nettopp i Mexico.

Utfordringer kan det imidlertid bli. Etter torsdagskveldens shakedown kom en rekke førere tilbake til serviceparken med skader i fronten på bilen. Inkludert Petter Solberg.

Vanntrøbbel
Flere type vannpasseringer skapte trøbbelet.

- Vannpasseringene er betydelig dypere enn tidligere, sa finske Jari-Matti Latvala - som fikk problemer radiatoren underveis. Det samme gjorde flere andre.

Henning Solberg matte nøye seg med sjuende beste tid på shakedown. Han var slått med nesten fem sekunder av lillebror Petter.

Den tidligere formel 1-stjernen Kimi Räikkönen og Sverige-vinner Hirvonen var henholdsvis nummer seks og fem.

Første ordinære fartsprøve kjøres ettermiddag - norsk tid.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.