Solberg skal fyre på som fader

GLEDER SEG: Petter Solberg

GLEDER SEG: Petter Solberg Foto: Micke Fransson (NTB scanpix)

Petter Solberg er sulten på flere VM-titler. Det er fullt kok foran tidenes første VM-runde i rallycross.

- Bilen går fælt, den. Vi har testet i tre dager før avreise til Portugal. Ingen problemer å melde om. For å være ærlig; den går noe jævlig, sier den tidligere rallyverdensmesteren til NTB.

Den første av tolv VM-runder kjøres i Portugal i helgen.

- Vi satser virkelig hardt. Når det er VM og store medaljer ute og går, har jeg bestemt meg for at en ny tid er kommet og at dette skal bli en ny del av livet mitt, sier Spydeberg-føreren.

Stjernespekket

Store navn er klare for den første VM-sesongen i rallycross. Tidligere formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve er klar. Det samme er ekstremsportstjernen Ken Block og X Games-vinner Tanner Foust. Se også opp for russeren Timur Timerzjanov, som står med to strake europamesterskap.

- Det blir ingen lett match, men vi har banerekorden fra Portugal i fjor. Det gir inspirasjon. Banen er spesiell, men du kan pushe hardt. Ting er annerledes når det blir VM. Det er et helt annet press involvert, men jeg skal fyre på som fader, sier motoryndlingen.

Solberg har satset mange millioner av egen lomme foran VM-sesongen, men også han merker et krevende sponsormarked. I Norge står blant annet tre store fotballklubber (Lillestrøm, Strømsgodset og Vålerenga) uten hovedsponsor.

- Jeg har heller ikke alt på plass, og vi jobber med å få inn flere (sponsorer). Planen er å gå all in. Vi har sterke partnere fra før, men trenger et par til. Men det ordner seg, det er jeg helt sikker på, sier Solberg.

Stor interesse

Han er som alltid positiv. 108 land skal sende rallycross på TV. VM-status og bedre fjernsynsdekning gjør ham trygg på å lande flere samarbeidspartnere.

- En merker at det er mer krevende enn før. Derfor er det viktig for meg med live-TV og VM-runder i Finland, Sverige og Norge. Det handler om å prøve å være med på en reise for å bli verdensmester sammen, sier 39-åringen.

Bilfabrikanter som Ford, Volkswagen og Peugeot er allerede inne i rallycross.

- Vi jobber med flere bilfabrikker for neste år, men jeg har bestemt meg for at vi skal gjøre dette selv i år. Teamet skal bygges opp først, sier Solberg.

Søndag håper han å bli tidenes første vinner av en VM-runde i rallycross. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.