Gå til sidens hovedinnhold

Solberg stjal fire priser

Priser og kåringer hagler over Petter Solberg. Så stor er oppmerksomheten rundt rallyverdensmesteren at han frykter folk vil gå lei.

Under Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld stjal Solberg så å si hele showet og rasket med seg fire priser. Mest pris satte rallyesset på Utøvernes pris, der hele korpset av norske toppidrettsutøvere hedrer en av sine egne.

I tillegg stemte det norske folk fram Petter Solberg som årets navn. Dessuten vant han Åpen klasse og Årets forbilde.

- En veldig stor kveld. Ingen ting slår det å vinne VM og bli verdensmester, men dette var en særdeles god dessert, sa Petter Solberg etter prisdrysset i Hamar OL-amfi.

OL-kongen Ole Einar Bjørndalen, som vant rubbel og bit under fjorårets utdeling, ilte til for å gratulere "arvtakeren".

- Jeg var skikkelig misunnelig på Bjørndalen i fjor. Nå var det endelig min tur, gliste Solberg og henvendte seg lattermildt til skiskytteren.

Alvorlig syk

Den første prisen for kvelden, Åpen klasse, dediserte Rally-Petter til en nær venninne av ham selv og familien, Anna Louise Lundeby. Under takketalen fortalte Solberg at venninnen er alvorlig syk.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om det nå. Hun betyr veldig mye for oss, sa Petter Solberg etter at utdelingen var over.

Etter den sensasjonelle VM-seieren i november har prisdrysset over ham vært mildt sagt formidabelt.

- Jeg er litt redd folk skal bli lei meg - at det rett og slett kan bli litt mye. Tross alt ønsker jeg å drive på med dette i mange år framover. Likevel er det jo moro å bli satt pris på, sa Petter Solberg før utdelingen i Hamar OL-amfi lørdag.

Prisdryss

Noen av de gjeveste prisene og kåringene 29-åringen har vunnet etter fjorårssuksessen er Sportsjournalistenes Statuett, Aftenpostens Gullmedalje, Årets Bilsportutøver, Folkets Idrettspris i Dagbladet, Årets Navn og nummer en i kåringen av de 100 beste idrettsstjernene i VG, samt de internasjonale prisene "International Rally Driver of the year" og "Inmarsat Star of the year".

Før utdelingen i Idrettsgallaen ble Petter Solberg hyllet av flere hundre supportere i OL-amfiet. Der fortalte rallyyndlingen om fjorårssesongen og kommende sesong, samt svarte på spørsmål fra sine trofaste beundrere. Han ble også bedt om å love - uansett hvor mange VM-titler han vinner og millioner han tjener - å ta seg av supporterne sine.

- Det garanterer jeg, og det med penger er ikke noe problem. Jeg har gitt bort alle pengene mine til Henning likevel, humret den alltid like blide rallystjernen.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer