Solberg taus om rykter

Foto: AP/Scanpix

Torsdag presenterer Volkswagen sin satsing på neste års rally-VM. Kanskje dukker Petter Solbergs navn opp.

04.05.11 15:14

Det skriver i hvert fall Vi Menn. Ifølge ukebladet er det mye som tyder på at Petter Solberg får et fabrikksete hos den tyske bilfabrikanten i 2012.

Volkswagen-ledelsen har innkalt til pressekonferanse i forbindelse med åpningen av Rally Sardinia torsdag – og der er det ventet at man presenterer planene for neste sesong.

Bekrefter ingenting
I Solbergs rallyteam er man imidlertid tause med hensyn til hva neste år måtte bringe.

- Vi kjører Citroën i rally-VM i 2011, og forholder oss til det, sier pressesjef Tone Nesheim Tonerud til Vi Menn.

Bladet skriver videre at franske François-Xavier Demaison seiler opp som en het kandidat til å få en sentral rolle i Volkswagens rallysatsing. Demaison, som tidligere var sjefsmekaniker for Petter Solbergs gamle arbeidsgiver Subaru World Rally Team, skal være en nær venn av spydebergingen.

Også Dakar-vinneren Nasser Al-Attiyah og den gamle mester Carlos Sainz skal være aktuelle for Volkswagen-satsingen. Førstnevnte blir trolig fører, mens sistnevnte kan få en annen rolle.

Vant i 2004
Uansett hva torsdagen måtte bringe av Solberg-nyheter, skal spydebergingen gi seg i kast med årets femte VM-runde denne helgen. Og Rally Sardinia bør bringe fram flere gode minner hos østfoldingen.

Allerede i 2004, da rallyet ble arrangert for første gang, sto Petter Solberg øverst på pallen. Året etter ble det andreplass, mens den hittil siste pallplassen stammer fra 2009. Da ble det tredjeplass.

Rally Sardinia starter fredag morgen med fire helt nye prøver som hver kjøres to ganger i området rundt Siamanna. Petter Solberg er optimistisk.

- Vi klarte å få til en testdag i Frankrike i forrige uke. Og jeg er godt fornøyd med både testen og resultatene. Etter at vi måtte bryte i Jordan, skal jeg innrømme at vi kommer til å satse ekstra mye på en god plassering her, sier han.

Gir full gass
Etter å ha hatt trøbbel i nær sagt samtlige runder så langt i årets VM, er Solberg nå 43 poeng bak ledende Sebastien Loeb sammenlagt.

Spydebergingen innser at det må satses hardt for å tette luka.

- Det blir full gass fra nå av. Det må det bli, sier han til wrc.com – og tilføyer:

- Det er frustrerende at vi har hatt en såpass tøff start på dette året. I Portugal var vi i en god posisjon uten å tenke taktisk, men fikk punkteringene. Også i Mexico så ting bra ut. Nå blir strategien å kjøre That’s it.

(ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.