RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg var nær døden

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sist oppdatert:
Petter Solberg og kartleser Phil Mills var kanskje ti centimeter fra den sikre død da de krasjet torsdag. Nå jobber Subarus mekanikere på spreng for å reparere bilen innen første etappe av Rally Korsika starter.

Under torsdagens testkjøring kjørte Petter Solberg og kartleser Phil Mills inn i en telefonstolpe og totalvraket bilen. Det kunne faktisk gått verre - mye verre.

Ti centimeter fra stupet

- De traff stolpen i 150 km/t og landet på veien et par meter nedenfor. Men de var heldige; det var et voldsomt stup på 150-200 meter som de unngikk med kanskje ti centimeter. Ti centimeter til, så hadde de forsvunnet utfor stupet, forteller Solbergs manager Jim Carlsen til TV 2 Nettavisen.

- I en vanlig personbil ville jeg ikke hatt en sjanse, sa en tydelig preget Solberg til NTB etter ulykken. Det ble Ingen perfekt oppladning til Rally Korsika, for å si det mildt.

Bilen ble beskrevet som totalvrak av Solberg selv. Men Solberg er påmeldt med nettopp denne bilen, og får derfor ikke lov til å overta lagkamerat Tommi Mäkinens bil, selv om finnen tilbød ham å gjøre det. Subaru får heller ikke lov til å fly over en ny bil fra basen i England.

Kamp mot klokka

Dermed finnes det bare én løsning igjen for å få Solberg med i Rally Korsika: Bilen må repareres. Nordmannen har fått dispensasjon til å stå over torsdagens startseremoni, og Subaru kan dermed bruke hele natten på å reparere vraket.

Manager Jim Carlsen er optimistisk:

- Disse gutta har skrudd bil før, for å si den sånn. Jeg tror ikke de hadde begynt på den jobben hvis de ikke trodde det var mulig. Dette må de ha vurdert på forhånd, og de har såpass lang erfaring med dette, sier Carlsen.

Mental utfordring

Og hvordan står det til med Petter Solberg og Phil Mills?

- De er helt pigge, men jeg vil ikke se bort fra at de kan få seg en trøkk mentalt.

Richard Burns leder rally-VM før Korsika-løpet starter. Briten har 57 poeng, men er ikke regnet som den beste føreren på asfalt. Det er derimot Sébastien Loeb, som er favoritt til VM-tittelen selv om han ligger to poeng bak Burns.

Carlos Sainz ligger på tredjeplass, mens Petter Solberg er nummer fire så langt, ni poeng bak Richard Burns og sju poeng bak Sébasiten Loeb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere