RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg øyner VM-ledelse

Foto: Francisco Seco (Ap)
Petter Solberg drømmer om å vippe Sebastien Loeb ned fra VM-tronen i Argentina.

Franske Loeb har vunnet åtte strake VM-titler i rally - og må naturligvis finne seg i å være favoritt også denne sesongen. 38-åringen leder oppskriftsmessig an i kampen om tittelen etter årets fire første VM-runder - fire poeng foran Petter Solberg.

Trøsten for Loebs rivaler er at franskmannen i sesonginnledningen har vist menneskelige sider. I Portugal gjorde Loeb en sjelden feil, kjørte av veien og måtte bryte.

Petter Solberg har på sin side vært meget stabil og plukket poeng i fire av fire runder. Det gir spydebergingen håp om at comeback-sesongen i Ford kan ende med noe virkelig stort.

Servoen ødela
Denne helgen skal det kjempes om nye VM-poeng i Argentina.

- Jeg liker dette rallyet, men jeg tror det kommer til å bli ganske annerledes denne gangen, sier Solberg til wrc.com - og utdyper:

- Det er 120 kilometer lenger enn i 2011, og det kan endre måten førerne angriper det på. Det handler ikke om sprint, men er et utholdenhetsrally.

Solberg tror det lønner seg å være tålmodig.

- Det er ingen vits i å bli for ivrig i starten og angripe da. Jeg vil nok avvente litt, vurdere farten og angripe når jeg må, sier spydebergingen.

Solberg har gode minner fra tidligere utgaver av Rally Argentina. I fjor luktet han lenge på seier i Sør-Amerika, men problemer med servostyringen ødela til slutt alle muligheter. Den endelige fasiten ble fjerdeplass.

Tøft rally
37-åringen er fullstendig klar over at årets utgave også blir krevende.

- Det er et vanskelig rally. På siste dag skal det kjøres i stor høyde og forholdene kan bli vanskelige der oppe. Tåke og is er ikke umulig, sier Solberg - men er rask med å legge til:

- Men jeg elsker dette, særlig på grunn av atmosfæren. Etappene er fulle av folk. De er så entusiastiske.

Rally Argentina har base i Villa Carlos Paz - nær storbyen Cordoba. Totalt skal det tilbakelegges over 500 kilometer. Det er uvanlig langt til et VM-rally å være.

Vil vise talentet sitt

Klar for Argentina er også Mads Østberg og Andreas Mikkelsen. Førstnevnte kommer til Sør-Amerika med massevis av selvtillit etter seieren i Portugal sist.

Mikkelsen er på sin side usikker på hva han kan forvente.

- Det er viktig for meg å få så mye erfaring som mulig. Dette handler også om å vise fram talentet mitt og å bevise at jeg kan håndtere et såpass vanskelig rally, sier han ti wrc.com.

- Rally Argentina er veldig langt, og det blir viktig å finne en god balanse mellom fart og sikkerhet, tilføyer han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere