*Nettavisen* Sport.

Solemdal tok sin første verdenscupseier

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB/Scanpix)

Mens Tora Berger sikret dobbeltseier til Norge.

08.12.12 16:16

Synnøve Solemdal gikk ut som nummer fire på lørdagens jaktstart i Hochfilzen, men skjøt godt og kjempet om en pallplass gjennom hele løpet.

Sammen med Kaisa Mäkäräinen kom Solemdal først inn til siste skyting, men den finske jenta måtte ut i to strafferunder.

Det utnyttet Solemdal.

19 treff
Solemdal smalt ned alle blinkene og gikk ut på sisterunden med god luke ned til konkurrentene.

Den norske jenta fikk gå helt alene på sisterunden og kunne ta i mot hyllesten fra publikum, etter 19 treff og stor fart i sporet. 23-åringens beste plassering i verdenscupen var fra før fjerdeplass. Det fikk hun på fredagens sprint og i Östersund i fjor.

- Hun gjorde det til skamme
Ekspertkommentator Halvard Hanevold var veldig imponert over prestasjonen til Solemdal.

- Jeg skrudde ned forventingene til Synnøve før start, og det gjorde hun til skamme. Dette er helt vanvittig. Hun koblet inn langrennsformen og skjøt godt. Da er hun verdens beste, sa Hanevold til NRK.

- Jeg var veldig spent før løpet, og er veldig glad nå. Hun har vært tydelig på at hun i fjor tok et oppgjør med seg selv, og satset ordentlig som toppidrettsutøver, sa han.

Dobbeltseier
Tora Berger var rufsete på standplass, men klarte å kjempe seg inn i pallkampen da konkurrentene bommet like mye. Ut fra den siste skytingen fikk hun følge av blant annet finske Kaisa Mäkäräinen, slovenske Teja Gregorin og hviterusseren Darya Domracheva.

Berger viste hvorfor hun bærer den gule ledertrøyen i verdenscupen og avgjorde duellen om andreplassen til sin fordel, 30,2 sekunder bak lagvenninnen. Finske Mäkäräinen kapret tredjeplassen, 33,3 sekunder bak Solemdal. Tora Berger økte samtidig sin egen sammenlagtledelse i verdenscupen.

Fanny Welle Strand Horn ble nummer 36, mens Tiril Eckhoff endte på 44. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.