Gå til sidens hovedinnhold

Soler kan endelig reise hjem

Syklisten har ligget på sykehus i fire måneder etter en forferdelig velt.

Fire måneder etter at han falt stygt og skadet seg hardt i Sveits rundt kan Mauricio Soler endelig dra hjem til sitt eget hus i Pamplona.

Den colombianske klatreren pådro seg store hodeskader da han krasjet med en tilskuer og så et gjerde i 50 kilometer i timen på den femte etappen i det sveitsiske etapperittet.

Han ble raskt lagt i kunstig koma, og tilstanden var kritisk. Men heldigvis kom Soler seg sakte men sikkert, og kunne etter hvert flyttes fra intensivavdelingen på et sveitsisk sykehus, til et annet sykehus i Spania, hvor Soler bor med sin kone og 14 måneder gamle sønn.

Stadig fremgang
På dette sykehuset har han ligget frem til han fredag ble skrevet ut og kunne vende hjem.

Men Mauricio Soler er på ingen måte kommet seg hundre prosent tilbake til hektene. Fortsatt venter det mange, mange timer med fysioterapi før han er tilbake til sitt gamle jeg.

- Jeg føler at det går fremover hele tiden, selv om det fortsatt er noen tilbakeslag, noe som selvsagt kan ta fra meg litt av motet, sier syklisten til Team Movistars egen hjemmeside.

Syklisten, som vant klatretrøyen under 2007-utgaven av Tour de France, har lært seg å gå igjen, men det skal fortsatt ikke store anstrengelsen til før han blir sliten. Han er allikevel en fighter.

- Legene sier at innstillingen han har tatt med seg fra sykkelsetet hjelper, forklarer hans kone Patricia.

- Jeg legger all energien min i å bli bedre, slik er det nødt til å være, legger Soler til.

Hjem til sønnen
Tanken på å komme seg tilbake på sykkelen er fortsatt fjern for denne tidligere stjernesyklisten. Nå tar han heller dag for dag og jobber med å bli friskest mulig.

- Det ville vært fantastisk å komme tilbake til sykkelsporten, men nå fokuserer jeg bare på min egen rehabilitering, forklarer Soler.

- Det vi bryr oss om nå er den personlige, ikke sportslige siden. Om han noen gang kan komme tilbake på sykkelen er for tidlig å si noe om. Det som teller er at det stadig vekk går bedre med ham og at progresjonen siden han kom til Pamplona har vært overraskende god, forklarer lagets lege Alfredo Zuñiga.

procycling.no har fulgt saken:
Stjernesyklist lagt i kunstig koma
Bedre, men stadig i koma
Soler fremdeles på intensivavdelingen
Lider av alvorlig kognitiv svikt

Soler forteller også om den massive støtten han har fått av sykkelfans over hele verden og lagkameratene. Bøttevis med kort og hilsninger har blitt sendt fra hele verden.

Nå som Soler endelig får lov til å dra hjem er det ingen tvil om hva som gleder syklisten aller mest. For nå slipper endelig Movistar-rytteren å bruke Skype for å ha kontakt med sin 14 måneder gamle sønn.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken