RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Stobe (Afp)

Solér slaktes i USA

Sist oppdatert:
- Det er absolutt det verste året jeg har vært med på i mine 32 år som trener, sier treneren Solér ansatte.

Erik Solér er inne i en tøff periode som sportsdirektør i New York Red Bulls.

Byens fotballstolthet var en av favorittene til å stikke av med seieren i Major League Soccer denne sesongen, men måtte skuffet konstatere at det stoppet i semifinalen i sluttspillet. Red Bulls tapte over to kamper mot David Beckhams L.A Galaxy, og nå møter nordmannen krass kritikk av New York Daily News.

Kritikk
- Det dyreste laget i MLS-historien røk ut igjen i semifinalene med to tap mot L.A. Galaxy forrige uke, som en konklusjon etter en skuffende sesong definert av garderobebråk, utkastelse og en halvtomme tribuner, skriver New York Daily News.

Avisen sikter blant annet til bråket rundt Rafael Márquez, Red Bulls-spilleren som slaktet egne lagkamerater i pressen og skapte dårlig harmoni i spillergruppa. En situasjon Solér burde ha håndtert bedre, mener de.

I den omfattende artikkelen legger avisen vekt på at Start rykket ned under Solérs ledelse som direktør, og at den norske klubben var nær en konkurs. Og som de skriver:

«Likevel fikk han nøklene til New York Red Bulls».

- En tøff sesong
Solér må svare for kritikken, og det gjør han slik:

- For meg har det vært en rar og veldig tøff sesong. Vi hadde mange problemer som vi ikke forventet skulle dukke opp. Jeg tror likevel vi kommer til å lykkes i denne ligaen, og at vi kan vinne den. Vi spilte god fotball i starten av sesongen, og jeg synes vi gjorde det på slutten også, sier Erik Solér ifølge New York Daily News.

Avisen kritiserer også Solér for å gjøre troppen i stor grad europeisk, og gir ham på pukkelen for å ha sparket assistenter som Richie Williams og Des McAleenan, til tross for at Soler skrøt av viktighet av de to i sin første sesong som sportsdirektør.

- Det verste jeg har vært med på
Soler valgte å ansette svenske Hans Backe som hovedtrener før 2010-sesongen, og svensken innrømmer at det har vært en tøff tid.

- Det er absolutt det verste året jeg har vært med på i mine 32 år som trener. Det er nok den eneste gangen i min karriere at jeg har hatt slike problemer med et lag. Vi må ordne opp i dette til neste år, sier Backe.

Detlyktes ikke Nettavisen å komme i kontakt med Erik Solér fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere