Sebastian Foss Solevåg tok bronsemedaljen i onsdagens slalåm. Henrik Kristoffersen endte på den sure fjerdeplassen.

Franske Clement Noël kjørte godt i finaleomgangen og ledet før de to nordmennene satte utfor. Solevåg lå foran ham etter første runde, men kjørte inn bak Noël etter sitt finaleløp.

Kristoffersen så ut til å være på vei mot en kjempetid, men mistet mye på slutten. Dermed måtte han se at medaljen glapp.

Johannes Strolz ble nummer to. Noël kunne juble for gullet.

Men det var også en norsk bronsehelt på podiet. Dette er hans første individuelle OL-medalje.

Etter rennet avslørte Solevåg hvor nervøs han hadde vært gjennom dagen. Han hadde utsatt alle gjøremål lengst mulig for å holde nervene på avstand. Han kom for sent både til start og besiktigelsen før rennet.

– Jeg er lettet nå, sa han til TVNorge da medaljen var sikret.

Han var syv tideler bak gullvinner Noël.

Hyllet ungguttene

30-åringen fra Spjelkavik følte at tredjeplassen var som en seier. Han har brukt noen år på å komme seg inn blant de aller beste. I fjor kom det virkelig store gjennombruddet da han tok VM-gull.

Nå kan OL-medalje føyes til merittlisten. Han er blitt presset av de to stortalentene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath. Ingen av dem hadde noen stor dag i Kina, men Solevåg mener at de har vært helt avgjørende.

– De har presset meg ekstremt over flere år. Jeg hadde ikke klart dette uten dem.

For talentenes høye nivå har tvunget ham til å ta nye steg.

– Det er flott å ha noen yngre som setter meg på plass, sa en rørt Solevåg med et smil.

LES OGSÅ: Bråthen oppgitt over «fadesen»: - Et grusomt eksempel

Vanskelige forhold

Kristoffersen var nummer to etter første omgang, knappe to hundredeler bak østerrikeren Strolz, som da ledet.

Solevåg var på tredje, kun fire hundredeler bak Kristoffersen.

I TV-intervjuene etter første omgang ga både Kristoffersen og Solevåg uttrykk for at løypen raskt ble mer og mer kjørt i stykker.

Strolz hadde imidlertid startnummer 19 i første runde, så det var definitivt mulig å få det til også etter at de første hadde kjørt.

Alt lå til rette for en svært spennende finaleomgang. Og det ble det. Noël klatret helt fra sjette til seier. Samtidig falt Kristoffersen ut av pallen. Da han møtte TVNorge, var han skuffet.

– Det er sånn det er. Én må bli fire. Det er bare å skylde meg selv. Jeg kjører for dårlig i det siste henget.

LES OGSÅ: Birk Ruud utenfor pallen i slopestylefinalen

Braathen røk ut

Atle Lie McGrath lå på 14. plass etter den første omgangen og startet den andre med en stor feil. Han kom seg ned til bunnen av løypen, men endte på 31. plass.

Den norske kometen Lucas Braathen leder verdenscupen i slalåm. OL-rennet ble imidlertid en skuffelse. 21-åringen hektet i en port og røk ut i første omgang. Det er første gangen han ryker ut av et slalåmrenn denne sesongen. Frustrerende nok for Braathen skjedde det i OL.

Opp gjennom historien har Norge tatt to OL-gull i slalåm. Finn Christian Jagge tok gullet i 1992, før Hans Petter Buraas fulgte opp med ny seier i 1998.

Kristoffersen tok medalje disiplinen i OL 2014.