EKEBERG (Nettavisen): Petter Nosakhare Dahl, bedre kjent som «Nosa», fikk drømmen oppfylt i vinter da Bodø/Glimt banket penger i bordet og sikret seg talentet fra KFUM.

Klubbene ble derimot enige om at 19-åringen skulle leies tilbake til hovedstadsklubben fram til sommeren, før han tok turen nordover.

Det virket som en god løsning for begge parter, ettersom Nosa hadde levert en gnistrende oppkjøring og skulle etter alle solemerker bli en klar nøkkelspiller i «Kåffa».

Men slik har det ikke blitt.

– Han startet 16. mai-kampen mot Fredrikstad, men det handler om å levere, er de klare ordene fra trener Johannes Moesgaard.

HUSK: Du ser ALT av Obos-ligaen og 75 kamper i Eliteserien hos Nettavisen med et +Alt-abonnement!

Moesgaard forklarer

19-åringen har nemlig slitt med å få spilletid i KFUMs innledning, og har bare startet om lag halvparten av kampene i ligaen denne sesongen. Det er en helt ny situasjonen skal vi tro treneren også:

– Han var en av ligaens beste angripere i fjor, og har et stort press på seg. Men det er mye å håndtere i en slik overgang og nå en «mellomsituasjon», som snur litt på ting. Vi jobber med akkurat det samme ute på feltet, også er det opp til han å ta vare på muligheten når det kommer.

– Hvordan er det for deg som trener å håndtere at en potensiell nøkkelspiller skal videre om få uker?

– For meg er Nosa fortsatt min spiller, og jeg ønsker jo naturligvis fortsatt å bruke ham. Vi er veldig glade i han, og han har vært veldig god helt siden vi hentet han. I fotballen svinger det, og muligens har det vært enkelte mentale ting som har spilt inn også. Det er ikke lett å si.

Kapteinen støtter talentet

«Kåffa»-kaptein Robin Rasch er en veteran å regne i klubben, og har sett flere store talenter forsvinne ut av klubben. Han forteller at han har gjort det han kan for å hjelpe «Nosa» gjennom den siste tiden.

– Humøret til Nosa trenger man ikke jobbe mye med, for han er seg selv og gjør jobben. Det er ikke noe annet enn at jeg gir han noen tilbakemeldinger på ting han kan gjøre annerledes, men det har jeg gjort siden han kom hit. Jeg gjør derfor ikke så mye annerledes enn tidligere.

– Hadde du syns at en situasjon som denne hadde vært vanskelig?

– Nå har jeg vært her ganske lenge, så jeg har egentlig aldri vært i den situasjonen før. Jeg tror ikke han tenker så mye på det akkurat nå, men han var jo veldig god i treningskampene i vinter. Han fikk stor oppmerksomhet da, rettmessig, også har det lugget litt for han og laget siden.

– Vi har endret litt på formasjonen som gjør at han heller ikke har spilt der han triver best, som er mer ut mot venstre. Motstanderne er jo også obs på han, så det er flere som følger med når han får ballen. Det har nok blitt en litt ond sirkel, men det er jeg sikker på at han vil jobbet seg ut av.

Forrige sesong endte Nosa Dahl med 28 ligakamper, flesteparten fra start, og 12 målpoeng i Obos-ligaen.

Nosa Dahl: – Det har vært tøft

Nylig fikk Oslo-gutten en opptur med scoring og 90 minutter i cupseieren over Hønefoss, men talentet er rask med å fortelle om hvordan han har taklet de siste ukene.

– Det har vært tøft, så ærlig skal jeg være. Sesongen har ikke gått som forventet. Med tanke på hvor jeg skal om ikke altfor lenge, skulle jeg gjerne ha gjort det bedre, åpner en ærlig Nosa Dahl til Nettavisen.

– Gjør det deg stresset at du skal dit med de prestasjonene du har hatt i det siste?

Det er klart at det bygger seg opp litt stress, både med tanke Kåffa og Glimt egentlig. Samtidig er det lett å tenke at jeg skal være 100 ganger bedre, bare fordi jeg signerte for en så stor klubb. Det er ikke slik det fungerer.

Han er klar på at det først og fremst er selvtilliten som har fått den største knekken siden sesongstart, og at han daglig jobber med det.

– Fra utsiden er det sikkert lett å tenke at jeg har tankene i Glimt, og bruke det som begrunnelse for at jeg ikke presterer. Men jeg tenker egentlig mest på KFUM og at jeg ikke presterer her nå. Selvtilliten må man bygge opp igjen over tid, så det er hovedfokuset nå.

HUSK: Du ser ALT av Obos-ligaen og 75 kamper i Eliteserien hos Nettavisen med et +Alt-abonnement!

Nosa Dahl forteller at han har dialog med klubben han er lånt ut fra, og at han følger med på det laget har gjort så langt denne sesongen.

– Vi snakker naturligvis sammen, men jeg får drive med mitt her nede også. Det er en stund siden forrige prat nå, men det er naturlig. Laget gjør det veldig godt for tiden, og det er gøy å følge med på. Jeg gleder meg naturligvis til sommeren, men nå skal jeg få i gang sesongen i KFUM først, avslutter 19-åringen.

Bodø/Glimt har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelser om saken.

Mandag venter en ny mulighet for Oslo-laget til å sanke ny poeng etter en tøff åpning. Turen går til Bryne, og kampen ser du naturligvis hos Nettavisen fra 15:00!