*Nettavisen* Sport.

Solgte Helstad for 16 millioner

Foto: Marit hommedal/Scanpix

Samtidig er det klart at Lyns Odion Jude Ighalo er på vei til Brann.

26.07.08 11:27

BERGEN (Nettavisen): Brann mister sin toppscorer Thorstein Helstad til franske Le Mans. Det ble klart fredag kveld, etter at bergensklubben har akseptert et bud fra den franske klubben.

Etter det Nettavisen erfarer skal budet være på 16 millioner kroner.

Hovedpersonen selv skal være fornøyd med å bli solgt.

- Jeg forlater Brann nå fordi jeg som 31-åring får muligheten til å spille i en større liga. Dette er en mulighet jeg kanskje aldri ville fått igjen, sier Thorstein Helstad til BA.no.

. Om Helstad-salget sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen følgende:

- Thorstein har vært utrolig viktig for oss de siste årene. Men han har hele tiden vært veldig tydelig på at dersom det dukket opp et tilbud fra utlandet som var riktig både sportslig og økonomisk, så var han interessert i å benytte sjansen, forklarer Bruun-Hanssen på Branns hjemmeside.

- Når dette budet kom fra Le Mans, hadde det vært umulig for oss for å forlenge kontrakten med Thorstein, han ville til utlandet, sier Bruun-Hanssen til BA.no.

Desperat spissjakt
Thorstein Helstad har vært to perioder i Brann. Den første fra 1998 - 2002 da han forsvant til den østerrikske klubben Austria Wien. Etter et opphold i Rosenborg ble han klar for Brann i 2006. Helstad har spilt 191 kamper for Brann og scoret 104 mål.

Le Mans endte på niendeplass i den franske toppdivisjonen, Ligue 1, forrige sesong og har vært på desperat spissjakt denne sommeren. Klubben har fra før norske Fredrik Strømstad som ble solgt fra Start tidligere i sommer.

Le Mans fikk også et bud på Tarik Elyounoussi på 30 millioner akseptert av Fredrikstad, men unggutten endte i stedet opp i nederlandske Heerenveen.

Ighalo så godt som klar
Mens Helstad forsvinner får Brann trolig inn et nytt stjerneskudd i angrepsrekka.

Fredag ettermiddag kom nemlig Brann og Lyn til enighet om en overgangssum for det 19-årige stjerneskuddet Odion Jude Ighalo. Spilleren kommer til Bergen på mandag sammen med sin agent for å forhandle om sine personlige betingelser, får Nettavisen opplyst.

– Vi har godt håp om å kunne presentere ham som Brann-spiller. Klubbene er i hvert fall enige, og mandag går vi videre med spilleren. Dersom dette går greit får vi en spiller med spesielle ferdigheter. Han har definitivt fremtiden foran seg, sier Bruun-Hanssen til klubbens nettsider

Ighalo, som trolig blir spiller sin siste kamp for Lyn mot Bodø/Glimt søndag, har så langt spilt 22 kamper for Lyn og scoret ti mål.

Overgangssummen til Ighalo skal ha en totalramme på rundt 15 millioner kroner, mens det ennå er ukjent hva Helstad er blitt solgt for.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.