RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim røk korsbåndet

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Publikum pep som besatt da en korsbåndsskadet Nina Solheim ble nektet å fortsette av dommeren. Hun tapte dermed kvartfinalen.

MR-undersøkelsen lørdag ettermiddag viste at Solheim med all sannsynlighet har pådratt seg en fremre korsbåndsskade, en skade i sideleddbåndet, i tillegg til noe bruskskade i leddet. Bildene vil bli vurdert av hovedlege Lars Engebretsen, som kommer ifølge TV 2 kommer til å ta stilling til en eventuell operasjon.

Lang opptrening
Skader av denne typen, vil bli operert etter 4-6 uker, og innebærer en opptreningstid igjen på 6-8 måneder.

Solheim forlot utøverhotellet klokken 13 i følge med Rønsen og treneren sin. Nina Solheim haltet da hun dro fra hotellet, og ville ikke snakke med pressen.

Dermed rekker hun ikke sin neste kamp, og er ute av OL. Selv om hun tapte kvartfinalen, hadde hun sjansen på bronse. Men nå rant altså også den sjansen ut i sanden.

Omdiskutert
Solheim lå under 4-5 i siste runde av kvartfinalen mot den kinesiske verdensmesteren Wei Luo, da hun falt ned på gulvet, skadet etter en vridning i kneet. Da var det ett minutt igjen av runden.

Det tok mer enn ett minutt før hun kom seg opp, og ville fortsette. Dermed ble hun, til store protester fra publikum, nektet å fortsette.

Den kinesiske jenta jublet, mens Solheim ble stående igjen å krangle med dommeren. OL er imidlertid ikke over. Solheim kan fortsatt ta bronse.

- Nina var oppe og sto på plassen der hun hadde falt etter et minutt og var klar til å fortsette kampen. Dommeren valgte å tolke det annerledes, og det er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er lov å protestere, men det er ingen vits. Alle protester til nå er blitt avvist, sa landslagstrener Michael Jørgensen til NTB etterpå.

Foreløpige undersøkelser tyder på at leddbåndet eller venstre del av menisk er skadet i det venstre kneet, men det er likevel ventet at Solheim stiller i sin neste kamp - lørdag ettermiddag.

Bra start
I første kamp vant Solheim 5-2 mot kroaten Sandra Saric.

Den norske jenta tok kommandoen fra start av, og hadde 2-1 etter den første av de de tre rundene. Avgjørelsen falt imidlertid først i siste runde da Solheim fikk inn et glimrende hodespark på en kontring.

Dermed gikk hun fra 3-2 til 5-2, og kunne sikre bare sikre seieren resten de siste sekundene. Seieren var imponerende med tanke på at Saric tok sølv i VM i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere