Solli fikk ikke feire

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): RBK-trener Ola By Rise ville ikke at Jan Gunnar Solli skulle feire seieren over Slovenia. Som en lydig skolegutt lot Solli være å feire toppkampen.

14.10.04 14:13

NORGE-SLOVENIA 3-0: - Jan Gunnar spilte en veldig god kamp, men feiringen får han vente med. Skulle han liksom eksplodere ut på et dansegulv bare tre dager før vi spiller en avgjørende kamp om seriegullet mot Stabæk, sa RBK-trener Ola By Rise til TV 2 Nettavisen sent onsdag kveld.

Forferdet over at vi i det hele tatt kunne spørre om midtbanespillerens feiring etter den gode innsatsen mot Slovenia.

Drikker ikke
Men By Rise kan ta det med ro. Før Solli forlot Ullevaal onsdag kveld, forsikret han om at han kom til å ta det rolig.

- Nei, det blir nok ikke et glass rødvin eller en øl på meg. Jeg trives best med en iskald cola, jeg, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg er ikke avholdsmann. Det er et altfor sterkt ord. Jeg venter. Det er sånn jeg velger å se det, at jeg ikke drikker alkohol for tiden, fortsetter han.

- Men jeg er i godt humør uansett jeg. De andre sier ofte at de trenger 4-5 øl for å komme på samme nivå som meg, sier 23-åringen.

Han lykkes med det meste mot Slovenia. To målgivende kunne vært fire, og bare en eneste stygg tversoverpasning - som vanlig – trakk ned.

- Det var ikke overraskende for meg at han var så god. Han er endelig skadefri, og har vist en fin formstigning. Men det er selvsagt veldig gledelig at han var så god, sier RBK-trener Ola By Rise.

- Jeg har stor sans for Solli. Ikke bare som spiller, men også personligheten hans, skryter Åge Hareide.

Rolig natt
Selv holder Solli beina godt plantet på jorda. Det skal han også ha gjort natt til torsdag.

- Jeg blir ikke med ut på dansegulvet en gang i dag hvis gutta drar ut. I dag skal jeg bare kikke litt, sa han til TV 2 Nettavisen før landslagsbussen forlot Ullevaal.

- Men det blir nok en ordentlig fest på meg en gang også, sier han glisende.

Vel vitende om at neste oppgave allerede venter 12.30 torsdag - et spillermøte i Rosenborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.