RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Solli og Braaten tilbake for RBK

Sist oppdatert:
Jan Gunnar Solli og Daniel Braaten spilte sin første kamp for året da Rosenborg slo FC København.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Rosenborg - FC København 2-1: Rosenborg imponerte ingen mot Ståle Solbakkens FC København, men vant takket være Karim Essediri.

Den tidligere Tromsø-spilleren la først et presist innlegg som Frode Johnsen stanget i mål. Like etter kontret Rosenborg etter en FCK-corner. Ballen havnet hos Essediri, som alene med keeper lobbet ballen i mål.

Men flere RBK-mål ble det ikke. Danskene overtok, og reduserte en gang før kampen ebbet ut. Men selv om RBK presterte under pari, så trener Per Mathias Høgmo flere lyspunkter.

- Gress viktig nå
- Det er viktig for oss å komme på gress. Det er tre uker siden sist. Det var også viktig å få i gang Jan Gunnar Solli og Daniel Braaten. Begge spilte sin første kamp for året i dag. Miika Koppinen trenger også kamptrening, sier Høgmo.

Det lysner altså for trønderne. Før neste kamp på La Manga, mot Lokomotiv Moskva torsdag, vil Høgmo også ha Ørjan Berg, Alexander Tettey og Bjørn Tore Kvarme tilgjengelig. Øyvind Storflor kan også rekke UEFA-cupkampen mot Zenit St. Petersburg.

Det kan trengs, for det var lite å glede seg over i mandagens kamp. Youssef Kone, Harald Martin Brattbakk, og midtbanetrioen Roar Strand, Jan Gunnar Solli og Frode Johnsen imponerte ingen.

Må stå over UEFA-cupen
Et annet minus er det at RBKs beste spiller mot FCK, Karim Essediri, ikke får spille i UEFA-cupen grunnet at han spilte europacup for Tromsø forrige høst.

- Vi skulle gjerne hatt med ham, men det kommer kamper etter UEFA-cupen også, påpeker Høgmo.

Og oppsummerer:

- Defensivt var det godt gjennomført, selv om vi ble for trege i fotarbeidet i 2. omgang. Offensivt skapte vi en del sjanser, spesielt i 1. omgang. Men dette var mer som en treningsøkt, og det var viktig å komme på gress. Neste kamp her nede, mot Lokomotiv, blir med et lag som er mer likt det som skal spille mot Zenit, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere