*Nettavisen* Sport.

Solli savner rolletrygghet

Jan Gunnar Solli er blitt Per Joar Hansens potet. Det liker han bare sånn passe.

05.08.05 14:46

EKEBERG (TV 2 Nettavisen): Lysluggen fra Treungen er spådd en lysende fotballfremtid. Nå sliter han, sammen med resten av Rosenborg. Landslagsspilleren har vært fast inventar i startellever, men har måttet betale prisen for sine fellestrekk med poteten:

Jan Gunnar Solli kan brukes til alt – og blir brukt til alt.

- Ikke optimalt, innrømmer han overfor TV 2 Nettavisen dagen etter det sviende 1-5-tapet for Fredrikstad.

Tidligere i sesongen har han vært innom både sentral midtbane og indreløperrollene. De to siste kampene har han spilt høyreving.

Vil spille sentralt
Som den diplomaten han er, nekter Solli å kritisere de taktiske disposisjonene direkte. Men han legger ikke skjul på at det er vanskelig å stadig skulle forholde seg til nye roller.

- Jeg er glad for å være på laget og prøver selvfølgelig å gjøre et ærlig forsøk uansett hvor jeg blir plassert. Men man får ikke den tryggheten som det hadde vært greit å ha akkurat nå.

Solli har aldri gjort noen hemmelighet av at hans primære ønske er å spille sentralt på midtbanen. Han mener heller ikke at han har spilt seg ut av rollen.

- Det går mer på valg av spillertype. Jeg har min måte å spille på – andre har sin. Ørjan Berg gjør for eksempel færre feil med ballen enn meg, mens jeg har andre styrker som han kanskje ikke har, sier Solli, som har jobbet hardt med å luke bort pasningsfeilene han er blitt kritisert for.

- Stempel i panna
Selv synes han at han er blitt mye bedre.

- Ofte står det i avisanalysene at jeg har gjort for mange pasningsfeil. Så setter jeg med ned med en video og ser at jeg bare har gjort tre feil på 90 minutter. Det er ganske frustrerende. Du får et stempel i panna, og det er det ikke lett å bli kvitt, poengterer Solli.

Telemarkingen er kjent som en glad gutt, og smiler stort sett hele tiden. Men han røper at det ikke lenger er like enkelt i alle situasjoner.

- Vi må prøve å ha et smil rundt munnen – prøve å være rakrygga. Vi blir fort skyteskiver, men kan ikke bare legge oss ned og bli skutt.

- Kjeften på repeat
- Hvordan er det å svare på den samme kritikken kamp etter kamp?

- Det føles som kjeften går på repeat, og jeg tror folk begynner å bli dritt lei. Men hva skal vi si? Vi kan jo ikke gjøre noe annet enn å stå på og jobbe videre.

Nå håper Solli at Champions League-kvalifiseringen mot Steaua Bucuresti kan bli gulroten som hever laget.

- Det blir en god test for oss. Klarer vi å kvalifisere oss for Champions League, vil det være et fint plaster på såret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.