*Nettavisen* Sport.

Solli skuffet over Solérs avgang

Foto: Getty Images

Men New York Red Bulls-spilleren vet ikke om det vil påvirke hans framtid i klubben.

04.10.12 10:17

Onsdag ble det klart at Erik Solér er løst fra stillingene som klubbdirektør og sportsdirektør i New York Red Bulls.

Red Bulls-spiller Jan Gunnar Solli synes det er skuffende at Solér nå må forlate klubben.

- Det er synd at han ikke får fortsette, for jeg er godt fornøyd med den jobben han har gjort. Han har jobbet knallhardt også for at Major League Soccer skal ta nye steg, sier Solli til Nettavisen.

- Tror du dette kan få konsekvenser for din framtid i klubben?

- Jeg tenker ikke så mye på om det får konsekvenser for min framtid i klubben. Men jeg må forholde meg til at mine to år av kontrakten går mot slutten.

- Red Bulls har opsjon på å beholde meg ytterligere ett år. Men 1. januar, 2013, er jeg fremdeles bare 31 år gammel. Så da kunne man jo tenke seg en kontrakt med litt lenger varighet, sier Solli.

- Orker noen mil til
Solli tror han fortsatt kan holde på i flere år fremover.

- Jeg har hatt stor tillit her i Red Bulls. Jeg har omtrent startet samtlige kamper så lenge jeg har vært frisk i de to sesongene jeg har vært her. Jeg har også hatt få skader, og vært dyktig med forebyggende trening, forteller 31-åringen.

- Hva som skjer etter denne sesongen er litt i det blå foreløpig. Jeg er ikke en person som tror jeg kan gå til hvilken klubb jeg vil. Det var ikke kø utenfor døra mi da jeg gikk fra Brann. Så jeg er ydmyk i den prosessen. Men jeg føler meg i bra slag og vet at denne kroppen orker noen mil til, forklarer den tidligere Brann-spilleren.

Solér ferdig i Red Bulls
Onsdag ble det altså klart at Erik Solér er ferdig som klubbdirektør og sportsdirektør i New York Red Bulls.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mike Stobe

Den tidligere Monaco-direktøren Jerome de Bontin overtar som klubbdirektør, mens tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier får det sportslige ansvaret. Houllier ble tidligere i år ansatt for å ta seg av Red Bulls internasjonale fotballavdeling.

Solér har siden november 2009 kombinert jobben som klubbdirektør og sportsdirektør og har blant annet hentet spillere som Thierry Henry, Rafa Marquez, Tim Cahill og Jan Gunnar Solli til New York.

Han vil nå fortsette i en rådgiverrolle i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.