*Nettavisen* Sport.

Solli trodde ikke sine egne øyne

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Jan Gunnar Solli mener situasjonen er helt annerledes foran oppgjøret mot PSV, i forhold til trøkket det var mot Arsenal.

20.10.04 12:16

For Arsenal-matchen var det foreløpige høydepunktet i midtbanespillerens karriere til nå.

- Å begynne å si at kampen mot Arsenal var en hvilken som helst kamp, blir helt feil for meg. Jeg så meg selv spille mot Vieira på Viasat dagen etter, og måtte nesten klype meg i armen. Det er klart det blir annerledes i morgen, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

Bra sjanse
Men det vil selvsagt ikke si at han tar enkelt på oppgaven i morgen.

- Jeg mener vi har en veldig bra sjanse mot PSV. Visst er de et godt lag, men jeg har veldig tro på at vi kommer til å få de klassiske mellomrommene for indreløperne våre. Det gjelder bare å ha litt tålmodighet, og ikke ture fram med det samme. Rommene kommer de.

Han føler at de har bra kontroll på de nederlandske motstanderne, til tross for at han på forhånd ikke hadde all verdens kjennskap til dem.

Gode spillere
- Rune Skarsfjord hadde en fantastisk gjennomgang av PSV på mandagen. Vi satt igjen med inntrykket at det ikke var særlig gode spillere vi møtte. Frode (Johnsen) spurte til slutt hvilken divisjon de spilte i. Så det kom jo fram etter hvert at det er en del gode spillere der.

- Og det var vi jo klar over også. De har en bamse på topp - Vennegoor of Hesselink – som scorer mye. Han har vel fire på de seks siste kampen.

Solli fikk sitt endelige gjennombrudd på landslaget i kampen mot Slovenia. På klubblaget onsdag vil han trolig erstatte Ørjan Berg i den sentrale rollen på midtbanen. Den samme jobben han vikarierte i med hell mot Arsenal.

Gode kontringer
- Det blir en litt annen rolle enn på landslaget. Det blir en slags patruljeringsrolle og et bindeledd mellom stopperne og midtbanen. Det er veldig viktig å være på rett side av ballen hele tiden. For PSV er veldig gode på overgangene sine.

- De har også en veldig kjapp venstreving – Vonlanthen – som er viktig i deres kontringsspill.

- Han er født i 1986, og er altså ikke mer enn 18 år. Siden han er såpass ung er det viktig for oss å tråkke til fra start. Slik at han ikke spiller på seg selvtillit. Det gjelder i og for seg alle. Vi må trå til fra første spark av, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.