RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sollied åpner for norsk retur

Sist oppdatert:
Trond Sollied avslører torsdag at han kommer til å forlate Gent. Norge kan være neste stoppested.

BRÜGGE/TRONDHEIM (Nettavisen): Det er i et oppsiktsvekkende intervju med TV2 Sporten torsdag kveld at Trond Sollied sender seg selv inn i kampen om trenerjobben på Lerkendal.

Det er en dårlig skjult sannhet at Knut Tørum sitter på lånt tid som RBK-trener. Etter det Nettavisen erfarer sitter han maksimalt ut året, men må muligens gå av før den tid – dersom Rosenborgs motgang fortsetter.

Noen ny trener er følgelig ikke klar, men Trond Sollied lanserer nå seg selv som en mulig kandidat til jobben.

- Jeg kommer helt sikkert til å reise fra Gent, men når vet jeg ikke. Ting skjer fort i fotball, sier han til TV2 Sporten.

- Er Norge et alternativ?

- Ja, selvsagt. Jeg har ikke noen stengte dører, svarer Sollied - som tidligere har avfeid at en snarlig hjemtur er aktuelt.

RBKs ønsketrener
Uttalelsene vekker garantert oppsikt på Lerkendal, ettersom klubben har ønsket seg Sollied som trener helt siden Nils Arne Eggen takket for seg i klubben.

- Frister det å bli Rosenborg-trener?

- Nå er jeg under kontrakt med Gent. Når den løper ut, kan jeg svare på det. I fotball har alt med timing å gjøre, som ellers i livet.

Det var rett før nyttår i 2006 at Sollied fikk sparken som hovedtrener i Olympiakos etter manglende suksess i Mesterligaen. Etter flere ganger å ha blitt linket hjem til norsk fotball, skrev ranaværingen under en avtale som binder ham til Gent frem til 2009.

Kan dra til sommeren
Sollied har imidlertid en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate klubben etter et år, dersom et spennende tilbud dukker opp. Det skjer i så fall først til sommeren.

- Har Rosenborg kontaktet deg?

- Nei.

- Bør det gjøre det?

- De har en trener. Hva som skjer der, vet jeg ikke. Det får tida vise, svarer Sollied.

Et navn: Sollied
TV2-intervjuet vekker oppsikt i Trondheim. Men ingen i Rosenborg ønsker å kommentere opplysningene torsdag kveld.

Mini Jacobsen er imidlertid ikke i tvil om hvem han vil se på Brakka neste sommer.

- Så lenge de ikke får Nils Arne, så er det et navn: Trond Sollied. Her er det bare å ringe, sier TV2-eksperten.

Presset Tørum
Trener Knut Tørum hadde nok en slitsom dag på Lerkendal-feltet i dag etter 0-2 mot Schalke. Og han innrømmer at presset fra omgivelsene tar på.

- Jeg merker det økende presset, det ville være løgn å si noe annet. Samtidig så gleder jeg meg til å dra på jobben hver dag, og møte gutta. Så lenge jeg er RBK-trener, skal jeg gå med hodet høyt hevet, sier han.

Trond Sollied synes imidlertid ikke det er grunn for noen i klubben å gå med hodet høyt hevet. Han mener innsatsen i serien er urovekkende.

- Hvis man ser på serien, er det alt for dårlig av Rosenborg. Det tror jeg alle i RBK er enige om også. De kan ikke ligge på en 7. plass, med så mange poeng opp til Brann.

- Trenerens ansvar
- Er det trenerens ansvar?

- Som trener vil du alltid ha et sportslig ansvar – uansett klubb. Også her i Gent. Så lenge jeg ikke leverer varene, vil jeg ikke bli værende her lenge.

- Hva er det som har gått feil i Rosenborg i år?

- Jeg vil ikke spekulere i grunnen til det. Det vet de best selv.

PS! Se intervjuet med Sollied på TV2 Sumo eller i sportssendingene på TV2 utover kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere