Sollied får historisk lønn

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Trond Sollied er definitivt ferdig i Club Brugge etter at styret i dag ga ham sparken. Nå blir han tidenes best betalte trener i gresk fotball.

23.06.05 07:57

Ifølge dagbladet.no sendte Club Brugge i dag ut følgende pressemelding:

«Styret i Club Brugge sett erklæringene fra herr Trond Sollied som den ble sendt på fjernsynskanalen VRT søndag 19. juni, i programmet «De Zevende Dag». Styret slo fast i sitt møte tirsdag 21. juni at herr Sollied ettertrykkelig har erklært å ha besluttet og forlate Club Brugge.

Ifølge belgisk arbeidsrett impliserer dette at han avslutter det eksisterende samarbeidet. I dag har styret gitt denne beskjeden til herr Sollied, som med umiddelbar virkning ikke lenger er ansatt i Club Brugge.

Denne pressemeldingene er den eneste erklæringen som Club Brugge ønsker å gi om denne saken.»

Dermed har kanskje Sollied oppnådd akkurat det han håpet på: Å kunne gå fritt til jobben som trener i greske Olympiakos. Om han i tillegg får med seg en kompensasjon fra Brugge er fortsatt uvisst.

Millionbonus
For nå er det ikke lenger tvil om at Sollied blir Olympiakos-trener. Pressetalskvinne i den greske klubben, Olga Nikolaidov, bekrefter i kveld overfor TV 2 Sporten at Sollied er klubbens klare førstevalg.

TV 2 Sporten har også snakket med redaktøren i den greske sportsavisen Sport Day, Michakis Tsohos. Han kjenner alle detaljene i Sollieds ferdigforhandlede kontrakt med Olympiakos, som gjør nordmannen til historiens i særklasse best betalte trener i gresk fotball.

I tillegg får Sollied én million euro - tilsvarende 7,9 millioner kroner - hvis han leder Olympiakos til seier i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.