Den nedryksstruede klubben Lierse blir den bereiste nordlendingens neste arbeidsgiver. Sollied har skrevet kontrakt med klubben ut sesongen og får i oppdrag å redde klubben fra nedrykk.

- Forhåpentligvis kan vi gjøre en god jobb sammen og oppnå den oppgaven jeg har fått. Det er å sørge for at Lierse berger plassen, sier Sollied til klubbens nettsider.

Dette blir 51-åringens tredje klubb i Belgia. Fra før av har nordmannen hatt treneransvar for Club Brugge og Gent.

Ledig etter sparking
Etter tre kamper som trener for saudiarabiske Al-Ahli fikk Trond Sollied sparken i fjor sommer. Siden den gang har han vært arbeidsledig.

Lierse har slitt i den belgiske toppdivisjonen denne sesongen, og ligger nest sist etter 21 serierunder. Opp til trygg plass på tabellen er det likevel kun tre poeng.

Klubben er nykommer på det øverste nivået denne seongen, og hentet blant andre den gamle kjenningen Péter Kovács fra Odd Grenland i fjor sommer.

Samme jobb som Rekdal
I Norge er Lierse nok best kjent som en av Kjetil Rekdals klubber under spillerkarrieren. Den tidligere norske stjernen spilte for klubben fra 1990 til 1996 og fikk med seg over 180 kamper.

Rekdal forsøkte også å redde Lierse fra nedrykk som trener i sesongen 2006-2007. Han overtok treneransvaret i november 2006 da klubben bare hadde samlet to poeng. Rekdal ledet laget opp til kvalifiseringsspill, men klubben rykket likevel ned etter playoff.

Lierse har vunnet den belgiske toppseien ved fem anledninger, sist gang i sesongen 1996-1997. Klubben har også vunnet den belgiske cupen to ganger, og supercupen to ganger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!


HTML EMBED