*Nettavisen* Sport.

Sollied med døra på gløtt

Foto: EPA/Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Jeg kunne ikke tenkt meg å trene dette laget, sa en oppgitt Trond Sollied etter det ydmykende Spania-tapet, men legger kryptisk til: - Ingen vet hva fremtiden bringer.

NORGE – SPANIA 0-3: Brügge-trener Trond Sollied var på Norges-besøk på Nils Johan Sembs siste landskamp, men understreket at det kun var som TV 2’s gjest.

- Jeg har ingen planer om å prate med fotballforbundet, og jeg forholder meg til min kontrakt med Brügge, sier moværingen til TV2 Nettavisen.

- Spennende jobb
Norges trenerspørsmål er fortsatt like åpent. Etter at Åge Hareide sa nei til landslagsjobben på mandag spekuleres det vilt i hvem som skal trene landslaget fremover. Den suksessfulle Brügge-treneren vil ikke helt utelukke sitt eget kandidatur.

- Ingen vet hva som vil skje i fremtiden, men selvfølgelig vil en slik jobb kunne være meget spennende.

Imidlertid kunne han ikke tenke seg å trene det mannskapet som spilte på Ullevaal onsdags kveld. – Vi må ha noen som kan spille ball, sier Sollied til TV2 Nettavisen, tydelig oppgitt over den norske spillestilen.

Den tidligere RBK- og Bodø-Glimt-treneren ønsket ikke å spekulere om det kunne være aktuelt å kombinere Brügge-jobben med landslagsjobben. - Akkurat nå har jeg en kontrakt med Brügge, og forholder meg til den – jeg har ikke engang tenkt på muligheten for en slik dobbeltrolle.

I stedet lanserer Sollied sin støtte til folkefavorittene Nils Arne Eggen og Egil Olsen.

Støtter Eggen/Drillo-samarbeid
- Nils Arne Eggen og Egil Olsen er et spennende alternativ, sier Solllied, tydelig sugen på en endring i den norske spillestilen.

Selv mener han at Norge burde kjørt en mer offensiv 4-4-2-formasjon for i det hele tatt å kunne hatt mulighet mot spanierne.

- Med et toppet mannskap kunne Norge ha kunnet matche Spania. Nå er det på tide at holdningene endres, akkurat nå er det altfor mange som ikke ønsker å spille for landslaget. Men legger optimistisk til - Det trenger ikke å ta så lang tid til å endre slike holdninger.

Noen totalslakt av Semb ville han imidlertid ikke være med på.

- Jeg føler med Nils Johan (Semb). Dette var ikke direkte artig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.