*Nettavisen* Sport.

Sollis advarsel

Foto: (Scanpix)

Bergen og Brann er klare for Rosenborg. Det er Jan Gunnar Solli også.

10.08.07 07:32

BRANN STADION (Nettavisen): - Jeg har en tendens til alltid å storspille mot mine tidligere klubber. Det var i hvert fall tilfelle da jeg spilte for Rosenborg mot Odd Grenland, gliser Jan Gunnar Solli overfor Nettavisen.

I fjor var han med å feire gull for Rosenborg foran publikum på Brann stadion. Branns 1-3-nederlag på senhøsten i fjor vil aldri gå i glemmeboken for Solli.

- En spesiell følelse
- Det var ganske spesielt å ta gullet på Brann Stadion. Som RBK-spiller var det perfekt. Møtene mellom Brann og Rosenborg har alltid vært spesielle i norsk fotball. Det har vært en herlig rivalisering, sier Solli.

- Og ja, det blir spesielt å møte Rosenborg, jeg har jo spilt der før. Men slik er det vel for alle i fotballen som møter en klubb de har spilt for tidligere, fortsetter Solli.

Han er samtidig klokkeklar på hvilket lag som har presset på seg foran lørdagens kamp. Avstanden på tabellen mellom Brann og Rosenborg er foreløpig sju poeng.

- I fjor var det Brann som hadde presset på seg. Men i år ligger det hos Rosenborg. Taper vi, har vi fremdeles store sjanser til å ta gullet, mens Rosenborg nærmest må vinne for å hekte seg på, mener høyrekanten som mange mener kanskje har vært Branns beste spiller så langt i sesongen.

- Vet hvordan RBK spiller
- Kommer du som tidligere RBK-spiller til å gi noen råd til Mjelde om hvordan kampen kan vinnes?

- Nja, men alle i Brann kjenner allerede godt til hvordan Rosenborg spiller. Vi møter dem jo hele tiden, i treningskamper, cuper og serien. De kommer til å sette en indreløper på markere ut Andresen og spille som de vanligvis gjør, tror Solli.

Han benytter anledningen til nok en gang å skryte av Branns hjemmepublikum.

- Jeg har hele tiden sagt at stemningen på Brann Stadion er bedre enn den jeg opplevde under hjemmekampene på Lerkendal under Mesterligaen. Det er et fantastisk trøkk, og det blir en skikkelig storkamp, spår midtbanespilleren.

Bergen koker
Den tidligere Odd og RBK-spilleren merker at Bergen koker før lørdagens kamp, som blir sendt direkte på TV 2 Sport.

- Jeg merker at bergenserne er klar for kamp, ja. Når jeg går ute i byen her, får jeg tommelen opp av alle, og spørsmål om jeg gleder meg til kampen og lignende. Og det synes jeg er utrolig gøy, sier Solli, som håper på gull i sitt første år som Brann-spiller.

- Jeg har en god følelse før RBK-kampen, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.