Solskjær: - 100 prosent ikke nok

Foto: Scanpix

Ole Gunnar Solskjær mener at topp innsats mot Hellas ikke er nok.

03.10.06 22:34

BISLETT (Nettavisen): To mål mot Newcastle i helga. Tirsdag var Ole Gunnar Solskjær tilbake i Norge og med på forberedelsene før lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Hellas. Selv trente han kun alternativt tirsdag, men det er ingen fare for lørdagens kamp. Det er kun alderen som tynger.

Carew usikker
John Carew er svært usikker (les om det her ), men Solskjær vil ikke si noe særlig om hvem han helst vil spille sammen med. Åge Hareide vurderer både Steffen Iversen alene, og Iversen/Daniel Braaten som spisser mot Hellas. (les om det her ).

Én ting er Solskjær imidlertid krystallklar på: Norge må reise til Athen for å vinne.

- Og vi må spille bedre enn vi gjorde mot Ungarn. Før Moldova-kampen sist snakket vi om at alle måtte gi hundre prosent. Selvfølgelig må vi gi hundre prosents innsats også mot Hellas, men det må mer til mot dem. Vi må være lurere på siste tredjedel av banen, og ha is i magen. Det blir helt sikkert små marginer som avgjør, sier han.

- Uavgjort ikke nok
- Men ett poeng vil være bra?

- Jeg vil ikke være fornøyd med det. Det har jeg aldri vært i Manchester United heller. Jeg har vært i Athen ganske mange ganger, og man kan ikke reise dit og satse på ett poeng. Hvis de presser på og får det fanatiske publikumet bak seg, så blir det veldig vanskelig. Vi må spille for å vinne, og sånn sett holde publikum stille.

Han mener grekerne har noen av de mest lidenskapelige supporterne i Europa.

- De støtter veldig opp om laget sitt når det går bra, men jeg har også opplevd at det er stille i Hellas. Blant annet da vi vant der sist med Norge (2-0 i 1999, Solskjær scoret begge). Vi må skape sjanser, og få publikum til å bli stille. Den støtten - eller mangelen på den - kan bety mye, sier han.

Les også:Hareide vurderer RBK-duo på topp
Les også:Martin klar mot grekerne
Les også:Carew svært tvilsom

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.