*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Vi svarte på Jönsson-kritikken

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde-sjefen likte ikke utspillet til svensken før seriestart.

09.05.13 20:13

MOLDE - AALESUND 4-1:

Før møtet med erkerival Aalesund hadde regjerende seriemester Molde spilt sju kamper i Tippeligaen uten seier denne sesongen.

Det er det meste et mesterlag fra året før har gått uten full pott. Mot tangotrøyene skulle det imidlertid endelig løsne for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Fire ganger scoret laget som kun hadde nettet seks ganger tidligere i sesongen. To av målene kom på dødball, mens det tredje var av det mer vakre slaget.

- Svar på kritikk
Molde ligger riktig nok fortsatt helt sist i Tippeligaen, men fem poeng fra åtte kamper ser atskillig mye bedre ut enn to poeng. AaFK står fortsatt med sine 14 poeng.

- Jeg visste vi var klare i dag. Jeg trengte ikke mer enn jeg fikk i treningskampen. Spillerne ble motivert av den kritikken, sier Moldes manager til C More.

Kritikken Solskjær sikter til er den Aalesund-trener Jan Jönsson kom med da Molde stilte med svekket lag mot AaFK før seriestart og tapte 4-0. Svensken sa han var skuffet.

- Det er ingen som har vunnet serien to år på rad som liker sånn kritikk, sier Molde-manageren.

Det ble en fartsfylt første omgang på Aker stadion, der det var gjestene, som har åpnet årets sesong svært bra, som fikk den første brukbare muligheten.

Den mye omtalte spissen Hamed-Allah fikk fatt i ballen inne i sekstenmeteren til Molde, men keeper Ørjan Nyland var raskt ute og fikk avverget.

To frisparkmål
Like etter var Molde på farten. Daniel Chima slo tunnel på en motspiller og kom seg fint forbi, før han slo til Etzaz Hussain. Avslutningen var imidlertid svak.

Klokka hadde passert 12 minutter da gjestene fikk en ny, stor sjanse. Igjen var Hamed-Allah på plass. Han ble spilt flott igjennom, men avsluttet utenfor.

Etter 25 minutter skulle det imidlertid bli nettsus i rosenes by. Molde fikk frispark og nykommer Joona Toivio ladet foten. Han curlet ballen på Beckham-vis i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Og rundt ti minutter senere var Solskjærs menn frampå igjen. Nok et frispark, denne gangen av Magnus Wolff Eikrem, fant veien forbi Sten Grytebust i AaFK-buret.

Det skal imidlertid nevnes at muren til gjestene i denne situasjonen kunne vært bedre.

Rett før pause var den samme Eikrem nær ved å sette inn 3-0 til hjemmelaget, men avslutningen gikk utenfor, og dermed kunne Molde ta med en 2-0-ledelse i garderoben.

Berget-perle
Stemningen var sikkert god i Molde-garderoben i hvilen, men kanskje var den litt for god. Like etter sidebytte slo nemlig Michael Barrantes og Aalesund til.

Gjestenes playmaker fyrte av et skudd og ballen gikk via Etzaz Hussain og forbi Nyland i buret. Dermed var det ny spenning i kampen.

AaFK-gleden skulle likevel bli kortvarig. I det 63. minutt vartet hjemmelaget opp med litt fotballkunst. Bakmannen var Jo Inge Berget.

Uheldige Hussain flikket ballen flott til Berget. Spissen la den til rette med en elegant touch og hamret ballen forbi Sten Grytebust i buret og inn til 3-1 for vertene.

Da den samme Jo Inge Berget la på til 4-1 noen minutter senere var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende, og Solskjær kunne endelig puste lettet ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.