*Nettavisen* Sport.

Solskjær advarer stjerneskudd

Foto: Nathan Cox/Scanpix

Men mener at to av Manchester Uniteds unggutter nå er klare for å ta steget opp.

16.07.09 19:19

Ole Gunnar Solskjærs ber to av Manchester Uniteds største talenter huske å ikke hvile på laurbærene.

Danny Welbeck og Federico Macheda var begge del av Solskjærs reservelagsstall forrige sesong, men fikk likevel mange sjanser av manager Alex Ferguson. Begge takket for tilliten med flotte og viktige mål.

Foran årets sesong er den meget talentfulle duoen plukket opp i A-stallen – og sorterer dermed ikke under Solskjær lenger. Kristiansunderen er overbevist om at både Welbeck og Macheda er moden for å ta steget opp i Fergusons rekker, men advarer samtidig sine tidligere elever mot å hvile på laurbærene.

– De er klare for dette, men det er en hårfin balansegang mellom å være klar og å tro at du er for god til å måtte jobbe hardt, sier han til lokalavisen Manchester Evening News.

Store forventninger
Solskjær vet at man raskt havner i forsvarsposisjon når toppen nås.

– Det å nå toppen kan fort være den enkleste delen. For eksempel var det tøft for klubben å vinne tilbake ligagullet i 2007, men oppgave blir enda vanskeligere etter å ha vunnet det tre ganger på rad, sier kristiansunderen.

– Dette kommer Welbeck og Macheda til å oppleve. Nå vet alle hvem de er, og forventningene til dem er høyere, tilføyer han.

36-åringen peker også på at situasjonen blir ekstra spesiell som følge av at klubben heter Manchester United.

– Det neste skrittet for mange reservelagsspillere er kanskje å spille for en middels god klubb i Premier League, men disse gutta er hos den beste. Det forventes at de leverer hver eneste gang de spiller, sier Solskjær.

– Mye handler om hvor mye de ønsker å lykkes, og jeg vet at det ønsket er sterkt hos begge. Derfor er jeg ikke bekymret, tilføyer han.

Viktig kvalitet
Danny Welbeck presenterte seg for alvor for United-publikummet da han scoret på et vakkert langskudd mot Stoke hjemme på Old Trafford forrige sesong. Macheda ble på sin side folkehelt i løpet av et brøkdels sekund da han fikset 3-2-seier mot John Carews Aston Villa på overtid.

– Det sparket på ballen endret hele livet hans. Alle kjenner han nå, sier Solskjær – vel vitende om hva ett velrettet spark kan skape av omtale og popularitet.

Han peker også på at både Welbeck og Macheda har en kvalitet som synes viktigere og viktigere i dagens fotball.

– Fotballspillere nå til dags kan ikke være forutsigbare. Blir du forutsigbar, sliter du. Uforutsigbarhet er en viktig ting, og både Danny og Kiko har er akkurat det, sier Solskjær.

Han ser ikke mange svakheter hos sine to tidligere elever – verken teknisk, fysisk eller på andre måter. Noen er det likevel.

– Begge kan jobbe mer med headingene sine. Det kommer gjerne med erfaring. Det har i det hele tatt vært en fornøyelse å være treneren deres, avslutter han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag