Solskjær ble hyllet av United-fansen

Foto: Phil Noble (Reuters)

Tok et endelig farvel med Old Trafford før Arsenal-kampen.

13.12.10 22:30

Han fikk sin testimonialkamp for Manchester United i 2008, men mandag kveld tok Ole Gunnar Solskjær sitt endelige farvel med Old Trafford og Manchester United-fansen.

Det skjedde et kvarter før avspark i kampen mellom United og Arsenal, som klubben på forhånd hadde annonsert på sine egne nettsider.

Ettersom Solskjær forlater trenerjobben for røddjevlene for å overta ansvaret for Molde, var Arsenal-kampen en ypperlig anledning for fansen til å ta et siste adjø med nordmannen, som for alltid vil bli husket som «20LEgend» på Old Trafford.

Kampen følger du selvsagt i Norges raskeste LIVE-system!

- En utrolig reise
15 minutter før kampstart kom Solskjær ut på banen, og mottok en innrammet bildekolleksjon der Solskjærs velkjente jubel fra Champions League-finalen i 1999 var hovedfotografiet.

Deretter holdt nordmannen en tale for Old Trafford-publikummet, før han på vanlig Solskjær-vis rolig forlot arenaen til applaus fra den frammøtte United-fansen.

- Alt fra første minutt og frem til i dag. Det har vært en utrolig reise, og jeg har hatt en fantastisk tid her. Klubben har vært fantastisk med meg, og supporterne har selvsagt gjort oppholdet mitt veldig, veldig hyggelig, sa Solskjær i sin tale, ifølge TV 2 Sporten.

Etter nyttår forlater Solskjær Manchester United og trenerjobben han har hatt for reservelaget der, og overtar altså som hovedtrener for Molde.

Scoret i debuten
37-åringen kom til Manchester United fra Molde i 1996, og utmerket seg umiddelbart som en måltyv av rang - med scoring som innbytter i debuten mot Blackburn på Old Trafford.

Solskjær ble soleklar toppscorer for United i sin første Premier League-sesong med 18 ligamål, og ble raskt døpt «Baby-Faced Assassin» av britisk media.

Mest kjent er han nok likevel for det avgjørende 2-1-målet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999, som kom tre minutter på overtid av kampen - etter at Teddy Sheringham hadde utlignet bare to minutter tidligere.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag