*Nettavisen* Sport.

Solskjær kan ikke tape

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Molde-tap mot Brann vil være en katastrofe for Ole Gunnar Solskjær.

06.04.13 09:00

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Start byr på mer festfotball
Oddstips 2: Kan ikke slippe Portsmouth nå
V75 Leangen: Vi værer smell på smell

V5 Leangen: Vi trår til med tredjevalg banker

Tippeligaen: Siste skadenytt

Lørdagskupongen består av oppgjør fra Premier League og Championship. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

Bonuspotten er i dag på 1,1 millioner kroner. Den tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Brann – Molde

Brann åpnet med flotte 3-1 over Vålerenga, men hadde lite å stille opp med på Lerkendal sist og ble sendt hjem med 0-4.

Zsolt Korcsmar (strekk) har friskmeldt seg selv, men det er ikke sikkert midtstopperen spiller fra start. Kristoffer Barmen (håndleddsbrudd) er tilbake i trening, men dette oppgjøret kommer for tidlig.

Tittelforsvarer Molde står med to 1-2-tap så langt, men kunne fort tatt poeng både mot Viking og LSK. Må klare seg uten skadde Even Hovland og Espen Bugge Pettersen i kveld.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 4-1, mens Molde vant sin hjemmekamp 2-1.

Molde er nødt til å vinne denne kampen for ikke å tape for mye poeng til Rosenborg, og vi tror på en offensiv og fartsfull kamp. HB.

2. West Bromwich – Arsenal
Hjemmelaget leverte en svak forestilling borte mot West Ham sist og tapte 1-3. Runden før ble det 0-0 borte mot Stoke. Ligger fortsatt på en fin på åttendeplass, men har mistet kontakt med lagene som kjemper om spill i Europa neste sesong.

Viktige Youssouf Mulumbu fikk rødt kort sist og soner denne og de to neste kampene. Tomrommet på midtbanen fylles trolig av James Morrison, som er tilbake etter skade.

Arsenal ligger på femteplass og kjemper en tøff kamp med Chelsea og Tottenham om de to siste CL-plassene. Vant 4-1 hjemme mot Reading forrige helg og har tatt ni poeng på de siste fire kampene.

Theo Walcott og Jack Wilshere er snart tilbake etter skader, men dette oppgjøret kommer for tidlig. Abou Diaby er langtidsskadet.

Arsenal har vunnet de tre siste innbyrdes oppgjørene, og vi tror ikke de taper denne viktige kampen. UB.

3. Norwich – Swansea
Norwich har ikke bedre enn 2-4-1 på de siste sju og tapte 0-1 for Wigan forrige runde. Det skiller bare fire poeng ned til Aston Villa på nedrykk, og Kanarifuglene er på ingen måte sikret fornyet kontrakt.

Førstekeeper John Ruddy er snart tilbake etter skade, men rekker nok ikke denne. Andrekeeper Mark Bunn trengte bare å sone én match etter å ha blitt utvist mot Sunderland og er klar til dyst. Alexander Tettey er tilbake etter kneskaden, men midtbanekollega Anthony Pilkington er fortsatt ute.

Swansea står med tre strake tap, men har møtt god motstand i disse kampene. Ligger på niendeplass med 40 poeng.

Den spanske duoen Chico Flores og Angel Rangel er friskmeldte etter skader. Kemy Agustien er også tilbake i trening, og Neil Taylor er snart klar etter ankelbruddet.

Legg merke til at Norwich vant 4-3 da lagene møttes i Wales i desember og også begge de to innbyrdes forrige sesong. 24 av 34 poeng er tatt hjemme på Carrow Road.

Norwich skal aldri undervurderes på hjemmebane, og Swansea virker litt mette etter å ha levert en god sesong. HU.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

4. Stoke - Aston Villa
Stoke har klart å rote seg ned i bunnstriden etter horrible 0-1-4 og 1-5 i målforskjell på de siste 5 kampene. Selv om laget fortsatt ligger så høyt som 13. plass, skiller det bare fire poeng ned til Aston Villa på øverste nedrykksplass.

Matthew Etherington måtte stå over i 0-1-tapet for Everton og betegnes som usikker.

Villa stod med to strake trepoengere før Liverpool snudde 0-1 til 2-1 forrige helg.

Skulderskadde Ciaran Clark rakk ikke Liverpool-kampen, og han er høyst tvilsom i dag. Brett Holman er klar, men Chris Herd, Albrighton og Richard Dunne er uaktuelle.

De fire siste møtene mellom disse to har endt uavgjort, og det er ikke et utenkelig resultat i dag. HU.

5. Hull – Middlesbrough
De siste åtte kampene er hentet fra Championship.

Hull ligger på andreplass i ligaen, men forrige rundes hjemmetap for Watford kan ble skjebnesvangert. Watford er nå nemlig bare ett poeng bak og har i tillegg langt bedre målforskjell.

Forsvareren Jack Hobbs skadet seg sist og er ute i to-tre uker. David Meyler soner fortsatt karantene, men midtbanekollega Stephen Quinn er tilbake etter skade. Spissen Matty Fryatt, som har vært ute hele sesongen, er tilbake i troppen. Sone Aluko og Paul McShane er fortsatt uaktuelle.

Middlesbrough hadde lenge et godt grep rundt playoffbilletten, men har falt helt ned til niendeplass etter en serie med elendige resultater. Forrige rundes 0-0 hjemme mot bunnlaget Peterborough er faktisk det eneste på de siste fem kampene.

Emmanuel Ledesma betegnes som usikker grunnet ankelproblemer. Den innleide Chelsea-spilleren Josh McEachran spiller trolig fra start etter å ha kommet tilbake etter skade i forrige kamp. Stuart Parnabyer usikker, mens Julio Arca mister resten av sesongen.

Middlesbrough vant det motsatte møtet i oktober 2-0.

Bortelagets fraværende form gjør at vi ikke garderer. H.

6. Crystal Palace – Barnsley
Palace står med tre strake tap og tragiske 0-8 i målforskjell, men har fortsatt relativt god kontroll i kampen om playoffplassene. Står med flotte 12-6-2 hjemme.

Darcy Blake er tilbake etter kneproblemer, men forsvarskollega Paddy McCarthy er fortsatt ute. Midtbanespillerne Alex Nimely og Owen Garvan er også skadet.

Barnsley er i langt bedre form (3-0-1 på de siste 4) og er oppe på sikker grunn. Det er imidlertid tid kun målforskjellen som skiller ned til Huddersfield på nedrykk.

Martin Cranie måtte ut med strekk i 2-0-seieren over Leicester sist, og det er usikkert om forsvareren blir klar. Reuben Noble-Lazarus, Jimmy McNulty, Rob Edwards og Rory Delap er trolig ute, mens Scott Golbourne og Paul Digby mister resten av sesongen.

Sesongen første møte mellom disse to endte 1-1. HU bør holde selv om bortelaget er i best form.

7. Charlton – Leeds
To lag som trolig er sjanseløse på playoff, men som ikke har sikret fornyet kontrakt hundre prosent.

Charlton ligger på 14. plass med 51 poeng, og det skiller fire poeng ned til nedrykk. Spilte 0-0 borte mot Brighton sist og slo Bolton hjemme runden før. Er ligaens svakeste hjemmelag (5-6-9).

Leon Cort og Danny Hollands er fortsatt ute. Litt smårusk i troppen ellers, men det ser ut til at resten blir klare.

Leeds ledet hjemme mot Derby sist, men tapte til slutt 1-2 takket være to sene mål. Står dermed med tre strake tap og tre uavgjorte før det. Ligger to plasser og ett poeng over dagens motstander. Er seriens nest svakeste bortelag (3-7-10).

Vikarmanager Neil Redfearn kan glede seg over at det ikke er noen nye skader i laget, men Tom Lees soner fortsatt karantene. Den unge spissen Dominic Poleon er hentet tilbake etter å ha vært utlånt til Sheffield United,

Lagene spilte 1-1 i sesongens første møte, og vi tror mest på hjemmelaget. H.

Se kampen live på TV 2 Sumo

8. Brighton- Leicester
Brighton har tatt fem poeng på de siste tre kampene og har kapret den siste playoffplassen fra et Leicester-lag som er i hjelpeløs dårlig form. På de siste sju kampene er det bare blitt to poeng, og tre siste matchene har endt med tre smultringer i regnskapet.

Hjemmelagets Wayne Bridge sliter med ankelen, men rekker trolig dette oppgjøret. Forsvarskollega Bruno er imidlertid ute. I angrepet er tre mann ute: Ashley Barnes, Craig Mackail-Smith og Will Hoskins. Dermed er Leonardo Ulloa den enste seniorspissen i troppen.

Hos bortelaget er kaptein Wes Morgan tilbake etter karantene, og troppen er dermed så å si fulltallig.

Leicester vant sesongens første oppgjøre mellom disse to i oktober.

En dag må det snu for Leicester. HB.

9. Bolton – Wolverhampton
Bolton slo Huddersfield 1-0 sist og ligger fire poeng under Brighton på playoff. Har vunnet de siste seks hjemmekampene.

David Wheate er ute for hjemmelaget, men forsvarskollega Sam Ricketts og angriperen Craig Davies er tilbake etter karantene. Spissen Robert Hall er hentet på lån fra West Ham.

Når det først skulle løsne for Wolverhampton, endte det med en real vårløsning. På de siste fem kampene er det blitt fire trepoengere, og laget har klatret opp til 18. plass og sikker grunn.

David Davis, Bjørn Sigurdarson og Jamie O'Hara ser ut til å rekke dette oppgjøret. Toppscorer Sylvan Ebanks-Blake (15 mål) er imidlertid ute. Det samme er Bakary Sako, Carl Ikeme og Dave Edwards.

Lagene spilte 2-2 i oktober.

Vi tror hjemmesterke Bolton sender Wolves ned på jorden i dag. H.

10. Derby - Ipswich
Derby snudde til seier borte mot Leeds i sluttminuttene sist og står med tre strake trepoengere. Ligger nå på 10. plass, og det er sju poeng opp til playoff.

Skadeplagede Jamie Ward og strekkskadde Craig Bryson testes før kampstart. Gareth Roberts er fortsatt ute, og Craig Forsyths låneopphold er dermed forlenget.

Ipswich har fine 2-2-0 på de siste 4 og har klatret til 17. plass. Ned til Huddersfield til nedrykk skiller det tre poeng. Det er ingen nye skader eller karantener i troppen.

Derby vant det omvendte møtet i oktober 2-1.

Hjemmelaget har ikke gitt opp opprykksdrømmen helt og får vårt tips her. H.

11. Birmingham – Millwall
Birmingham stod med tre strake seirer før det ble 2-3-tap hjemme for formlaget Wolverhampton sist. Ligger på 11. plass med 52 poeng, og det fem poeng ned til nedrykk.

Keith Fahey, Chris Bruke, Marlon King, Stephen Carr, David Murphy og Will Packwood

Millwall er i meget fin form og har tatt 11 poeng på de siste 5 kampene. Ligger ett poeng og fire plasser under dagens motstander.

Forsvarnerne Karleigh Osborne og Paul Robinson (kaptein) og kantspillerne James Henry og Chris Taylor er fortsatt uaktuelle.

Det endte 3-3 mellom disse to i sesongens første møte. Vi tror mest på hjemmelaget, men utelukker ikke at Millwall tar poeng. HU.

12. Sheffield Wednesday - Blackburn
Begge disse står med 47 poeng og bare målforskjellen skiller dem fra nedrykkslagene.

Wednesday spilte 1-1 borte mot Bristol sist og vant 2-1 over Barnsley runden før. Langt verre er det for Blackburn, som har miserable 0-3-4 på de siste 7.

Hjemmelaget har leiesoldatene Seyi Olofinjana og Stuart Holden tilbake etter skade.

Bortelaget fikk førstekeeper Jake Kean skadet sag mot Cardiff i påsken og mister sesonginnspurten. Lee Williamson og spissene Josh King og Nuno Gomes er tilbake etter sykdom. Tvillingene Martin og Markus Olsson er snart tilbake fra skade, men denne kampen kommer for tidlig. Adam Henley, Bradley Orr og Dickson Etuhu er også ute.

Blackburn vant det omvendte møtet i oktober 1-0.

Et åpent oppgjør. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 06.04.2013 15:55
1. Brann - Molde H B
2. West Bromwich Albion - Arsenal U B
3. Norwich City - Swansea City H U
4. Stoke City - Aston Villa H U
5. Hull City - Middlesbrough H
6. Crystal Palace - Barnsley H
7. Charlton Athletic - Leeds United H
8. Brighton & Hove Albion - Leicester City H B
9. Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers H
10. Derby County - Ipswich Town H
11. Birmingham City - Millwall H
12. Sheffield Wednesday - Blackburn Rovers H U B

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 06.04.2013 15:55
1. Brann - Molde H B
2. West Bromwich Albion - Arsenal U B
3. Norwich City - Swansea City H U
4. Stoke City - Aston Villa H U
5. Hull City - Middlesbrough H
6. Crystal Palace - Barnsley H U
7. Charlton Athletic - Leeds United H
8. Brighton & Hove Albion - Leicester City H B
9. Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers H
10. Derby County - Ipswich Town H
11. Birmingham City - Millwall H U
12. Sheffield Wednesday - Blackburn Rovers H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.