Solskjær kåret til månedens manager

MÅNEDENS MANAGER: Ole Gunnar Solskjær ble kåret til månedens manager i Premier League for januar.

MÅNEDENS MANAGER: Ole Gunnar Solskjær ble kåret til månedens manager i Premier League for januar. Foto: Ben Stansall (AFP)

Ingen Premier League-managere gjorde det bedre enn Ole Gunnar Solskjær i januar.

08.02.19 15:54

Fredag bekrefter Premier League at Ole Gunnar Solskjær får prisen som månedens manager for januar.

Nordmannen ledet Manchester United til tre seirer og én uavgjort på lagets fire kampen i årets første måned. Dette var nok til at 45-åringen fikk prisen. De andre nominerte til prisen var Sean Dyche og Ralph Hasenhüttl, som leder Burnley og Southampton.

Solskjær-elev Marcus Rashford vant prisen for månedens spiller.

Manchester United slo både Newcastle, Tottenham og Brighton i januar, før de avsluttet måneden med et 2-2-resultat mot Burnley.

SE DIREKTE LØRDAG KL. 13.00: Vålerenga - Dinamo Kiev (NA+)

- Dette betyr at vi har vært månedens lag, både støtteapparat og spillere, så vi har gjort det bra. Du kan ikke være en god manager uten å ha gode spilleren, sier Solskjær selv til Premier Leagues hjemmesider om prisen.

Solskjær er første Manchester United-manager siden Alex Ferguson som vinner en slik pris.

Drømmestart

Solskjær har fått en drømmestart på karrieren som Manchester United-manager. Laget hans har vunnet ni av ti kamper under nordmannens ledelse.

De gode resultatene har gjort at klubben nå er videre i FA-cupen, og de har fått heng på den viktige fjerdeplassen i ligaen. For øyeblikket ligger Manchester United på femteplass, to poeng bak Chelsea på plassen over.

Nordmannen topper også den stadig mer annerkjente Solskjærtabellen.

Rødtrøyenes neste kamp er mot Fulham på Craven Cottage, lørdag. Deretter venter Paris Saint-Germain i Champions League og Chelsea i FA-cupen, før Liverpool står på motstatt banehalvdel i ligaen. Februar blir dermed en viktig måned for nordmannen, som har et håp om å få lede Manchester United også neste sesong.

Solskjær favoritt

Foreløpig er Solskjær kun ansatt som midlertidig manager ut sesongen. Skulle han gjøre det bra i vår, kan det likevel være aktuelt for klubben å ansette kristiansunderen på permanent basis.

Ifølge The Mirror har Solskjær med den gode starten klatret opp som favoritt til å lede Manchester United også i 2019/20-sesongen. Tottenhams Mauricio Pochettino har tidligere vært klubbens førstevalg.

Avisen skriver at forklaringen rundt Solskjærs favorittposisjon er todelt. For det første har styret i klubben blitt imponert av nordmannens jobb. Den andre grunnen er at de andre gode kandidatene til jobben ser ut til å være utilgjengelige for øyeblikket. I tillegg til Pochettino, har også Antonio Conte og Zinedine Zidane blitt koblet til jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag