*Nettavisen* Sport.

Solskjær kuppet cuphelten

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde og Ole Gunnar Solskjær har sikret seg den keeperen «hele» Norge ville ha.

29.11.12 14:54

Ørjan Håskjold Nyland har skrevet under for Molde. 22-åringen ble en av de store heltene da Hødd søndag slo Tromsø etter straffespark i cupfinalen.

- Vi i Molde er utrolig glade for dette. Det er en spiller vi har fulgt med lenge. Det siste året har vi vært på Høddvoll i hver kamp og fulgt gutten. Vi har vært sikre lenge, og nå er vi glade for å si at han har valgt oss, sier Moldes manager, Ole Gunnar Solskjær til klubbens nettside.

Molde har allerede landslagskeeperen Espen Bugge Pettersen i stallen.

- Det beste for utviklingen
- Jeg er kjempeglad for at jeg nå skal spille for den beste klubben i Norge med det beste trenerteamet. Dette vil være til det beste for min utvikling som keeper, sier Nyland selv.

Beslutningen ble tatt først etter cupfinalen, legger han til.

Hødds cuphelt sto uten kontrakt etter denne sesongen og går dermed gratis til Molde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: www.moldefk.no

Flere tippeligaklubber var svært interesserte i å knytte til seg Nyland, og lokket også med fast plass på laget. Det er foreløpig ikke kjent om Molde har planer om å leie ut Nyland eller om han er tiltenkt en rolle som første- eller andrekeeper i klubben.

- Jeg kommer til et veldig godt keeperteam der det kommer til å være konkurranse om plassene. Jeg er forberedt på å ta opp kampen, sier Nyland.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Solskjær fIkk besøk av engelsk TV-team - se reportasjen her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '3wxm1yzuj5xmzersw2zuyw0a', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-3wxm1yzuj5xmzersw2zuyw0a', 'eplayer14');

Keepersalg?
Solskjær forteller samtidig at flere utenlandske klubber har tatt kontakt i forbindelse med klubbens to andre keepere, Bugge Pettersen og Ole Søderberg.

- Det har vært en del interesse for de to keeperne vi allerede hadde og da kan ikke jeg ta sjansen på at vi blir stående uten to gode keepere. Det er begrunnelsen for at jeg står her med Norges største keepertalent, poengterer Moldes manager.

Ørjan Håskjold Nyland har hatt en eventyrlig høst. Først hjalp han Norges U21-landslag til playoffseier mot Frankrike og dermed en plass i neste sommers U21-sluttspill, deretter vant han altså cupen med Hødd og nå har han signert for seriemesteren i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.