Solskjær med fullt fokus på Barcelona-kampen - ville ikke snakke om fremtidsplanene

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær stilte til pressekonferanse på Nou Camp dagen før oppgjøret mot Barcelona.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær stilte til pressekonferanse på Nou Camp dagen før oppgjøret mot Barcelona. Foto: Josep Lago (AFP)

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær avviste spørsmål om hva som blir hans største utfordringer i tiden fremover.

15.04.19 18:05

Tirsdag kveld spiller Manchester United returoppgjøret mot Barcelona på Camp Nou i kvartfinalen i Champions League, og det er tilsynelatende det eneste som står i fokus for Solskjær.

På mandagens pressekonferanse i Barcelona fikk den norske manageren blant annet spørsmål om hva som blir hans største utfordringer i United på kort og lang sikt, men en blid Solskjær var ikke interessert i å legge ut om noen fremtidsplaner.

- På kort sikt er det kampen i morgen. Det er mitt eneste fokus. Jeg ikke bruke lang tid nå på å diskutere hva vi skal gjøre i fremtiden. Det synes jeg blir feil. Det eneste jeg tenker på er at vi skal prestere her i morgen slik at vi skaper nok sjanser til å score, og at vi hindrer dem fra å skape sjanser til å score, sier Solskjær.

- Ikke gode nok i forrige kamp

Det innebærer at United må løfte seg fra forrige kamp mot Barcelona på Old Trafford som de tapte 0-1 etter selvmål av Luke Shaw.

Under pressekonferansen på Camp Nou gjentok Solskjær at laget hans ikke presterte godt nok i den første kvartfinale-kampen.

- Vi klarte ikke å sette vårt stempel på den hjemmekampen, og det må man gjøre mot et lag som Barcelona. Vi vet at vi kan spille bedre. Vi må holde på ballen og spille vårt spill, og samtidig forsvare oss bra, forklarer United-manageren.

Tar med seg minenne fra PSG-oppgjøret

Manchester United tok seg til kvartfinalen i Champions League etter en overraskende snuoperasjon borte mot PSG i åttedelsfinalen.

Solskjær håper at minnene fra den kampen vil hjelpe spillerne med å huske at «alt er mulig fotball».

- Selvfølgelig vil minnene fra PSG-kampen hjelpe spillerne og oss som et lag. Vi vet at vi kan snu ting på hodet. Barcelona er sevlfølgelig på Camp Nou en vanskelig oppgave, men minnene fra PSG-kampen vil leve med spillerne, det er ikke så lenge siden, og utgangspunktet er ett mål bedre enn sist, sier Solskjær som sikter til at PSG ledet med to mål etter første kamp på Old Trafford i åttedelsfinalen.

Nordmannen fikk også spørsmål om sine minner fra Champions League-finalen på Camp Nou i 1999 der han ble matchvinner med scoring på overtid mot Bayern München, men Solskjær hevder han ikke tenker så mye på det.

- Jeg tenker fremover, sier Solskjær.

Barcelona mot Manchester United starter tirsdag klokken 21.00. Det gjør også Juventus-Ajax som spiller den andre kvartfinalen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.