Solskjær om United-spillerne: - Noen trenger en «reality check»

BER OM BEDRING: Manager Ole Gunnar Solskjær nevner Anthony Martial som en av spillerne som må se seg selv i speilet.

BER OM BEDRING: Manager Ole Gunnar Solskjær nevner Anthony Martial som en av spillerne som må se seg selv i speilet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den norske Manchester United-manageren krever bedring fra spillerne sine etter den siste tidens formdupp.

19.04.19 11:45

United har tapt fem av de syv siste kampene og i samme slengen blitt slått ut av henholdsvis FA-cupen og Champions League.

- Trenger en «reality check»

Da Solskjær holdt pressekonferanse fredag, var han klar og tydelig om at standarden må opp om United skal klare målet om en topp fire-plassering i Premier League.

United-sjefen var dønn ærlig i sine uttalelser fredag:

- De fleste har imponert meg med holdningene deres, men noen trenger en «reality check» når det gjelder hvor de står, uttalte nordmannen.

Sitatet har på kort tid blitt gjengitt i en rekke medier, blant annet Daily Mail og Manchester Evening News.

Og Solskjær har rett i at prestasjonene må bli bedre om klubben skal ta poeng i de kommende kampene. Uniteds tre neste oppgjør er mot Everton, Manchester City og Chelsea.

Nevnte Martial

Det vekker også oppsikt at Solskjær faktisk navnga én av spillerne som trenger en slik virkelighetssjekk. Anthony Martial fikk mye kritikk for prestasjonen mot Barcelona tirsdag, og franskmannen er blant dem som må skjerpe seg, mener den tidligere Molde-treneren.

- Jeg har snakket med noen av spillerne, og Anthony er én av dem jeg har snakket med. Jeg har tatt en individuell prat om hva vi forventer av dem. Anthony har et gedigent talent, han har nettopp signert en ny kontrakt og vet at vi har tro på ham. Han må bare fortsette å jobbe, sier Solskjær.

- Ingen steder å gjemme seg

Nordmannen er klar på at det kommer med visse krav å være Manchester United-spiller. Om klubben skal ta nye grep må standarden heves på alle områder under hver eneste dag på trening, og i hver kamp.

- Det er klart at når du spiller utpå der, da er det ingen steder å gjemme seg. Alle kan se hvilket nivå du er på. Og det er prestasjonene på banen som vil avgjøre hvor du er i karrieren. Vi snakket om dette i Barcelona også. Når du er der, på store arenaer, da må du heve deg. Ta gode beslutninger. Det finnes ikke noe sted å gjemme seg, mener han.

United-sjefen ble på fredagens pressekonferanse også spurt om hva klubben planlegger på overgangsmarkedet i sommer. Da bekreftet han at det blir signeringer.

- Men vi må også sette oss ned med spillere. De må vite hva som skal til og gjøre jobben inn mot sesongoppkjøringen også. Det blir fint å se hvem som kommer tilbake (til sesongoppkjøringen) klare, sa han.

Søndagens kamp mellom United og Everton spilles på Goodison Park 14.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.