*Nettavisen* Sport.

Solskjær ønsket seg RBK

Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær håpet på Rosenborg i cupens fjerde runde.

29.05.11 10:35

MOLDE (Nettavisen): To kuler gjensto i bollen til Norges fotballforbund. På den ene kulen stod det Rosenborg. Hønefoss på den andre. Solskjær og Molde ble trukket mot Hønefoss – og ikke Rosenborg, noe sjefen i Molde ikke var særlig fornøyd med.

- Jeg kunne tenkt meg en annen trekning for å si det slik. Å møte Rosenborg ville ha skapt stor cupstemning i byen.

Men det er ikke bare atmosfæren rundt et cupoppgjør mot Rosenborg, som er grunnen til at Solskjær ønsket trønderne allerede i fjerde runde. Solskjær vil ha revansj for 0-2-tapet mot Rosenborg for noen uker tilbake.

- Etter et tap vil jeg aller helst spille den neste kampen så fort som mulig, sier Solskjær.

Vanskelig
I kveld møter Molde et Haugesund-lag som sjeldent taper hjemme på Haugesund stadion. Haugesund tapte kun en kamp hjemme i 2010-sesongen, mens de i årets Tippeliga allerede har tapt 3-4 for Stabæk. Solskjær forventer en tøff kamp mot Haugesund.

- Haugesund har slått Rosenborg og spilt uavgjort mot Vålerenga. Så dette blir en vanskelig kamp for oss, sier Solskjær til Nettavisen.

Alt tyder på at Solskjær vil satse på å kontre Haugesund i jakten på tre poeng.

- Haugesund spiller direkte fotball og slår veldig langt opp mot sine to spisser, Thomas Sørum og Nikola Djurdjic. Derfor kan vi ikke overfylle vår midtbane, siden de bare vil slå over midtbaneleddet. Vi vil forsøke å ligge bredt i banen og kontre med våre kantspillere, sier Solskjær.

Molde-manageren har til nå i sesongen vært konsekvent på å rullere på sin førsteellever og Solskjær lover nye forandringer mot Haugesund.

- Jeg plukker lag ut i fra motstander, så det vil nok bli endringer fra kampen mot Fredrikstad. sier Solskjær som har flere spillere som er usikre mot Haugesund.

Flere usikre
Etter å ha sendt Molde i ledelsen, måtte Thomas Holm forlate banen med skade mot Fredrikstad. Han blir ikke med mot Haugesund.

- Thomas blir nok ute, men jeg har mange gode spillere å velge imellom.

I tillegg til Holm er Magne Hoset og Makhtar Thoune usikre for Molde.

- Hoset og Thioune trente først på fredag, så vi bestemmer oss først i dag hvem som skal bli med ned til Haugesund. Du vil alltid ha dine beste spillere ute på banen, så jeg venter med laguttaket, smiler Solskjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag