Solskjær-selskap på offensiven

Foto: Scanpix

Ole Gunnar Solskjær og Eirik Bakke er i ferd med å bli reisekonger.

10.08.05 10:52

Fotballduoen kjøpte tidligere i år opp det Sandnes-baserte selskapet Travel Partner AS, som driver reisebyrå og motivasjonsvirksomhet rettet mot næringslivet.

- Vi regner med å få inntekter på mellom 20 og 30 millioner i år, og kommer til å ende med en bra bunnlinje. Etter første halvår gikk vi en million i pluss, og omsatte for mellom 12 og 15 millioner, sier styreleder Tore Christiansen til TV 2 Nettavisen.

Inntektskollaps i fjor
Det vil være en betydelig opptur etter fjorårets inntektskollaps fra 17,6 millioner i 2003 til 11,3 millioner i 2004. Travel Partner AS fikk et svært beskjedent resultat i fjor: 6217 kroner. Det er likevel bedring fra en halv million i underskudd i 2003.

- Selskapet har nok slitt litt på personalsiden, og mistet noen større kunder i fjor. Men de har i flere år gjort en god jobb for oss, og derfor kjøpte vi dem opp rett over nyttår. Så langt ser det bra ut, sier Tore Christiansen, som også er styreleder i morselskapet Dynamic Solution AS.

Agentselskap i pluss
Ole Gunnar Solskjærs Sol Solution AS og Manchester United-angriperens personlige manager, Jim Solbakken, eier 30 prosent hver av Dynamic Solution AS, mens Leeds-proff Bakke sitter på fem prosent. Dynamic Solution AS drev i fjor med agentvirksomhet, samt sponsorarbeid og rådgivning.

Selskapet arrangerte også fotballreiser til blant annet Manchester og Leeds, og fikk et overskudd på 923.000 av en omsetning på vel 3,6 millioner kroner.

Egen Old Trafford-losje
- Også for Dynamic Solution AS ser vi en meget positiv utvikling, og nå skyver vi reisevirksomheten i sin helhet over til Travel Partner, sier styreleder Christiansen.

Han forteller at Ole Gunnar Solskjær og Eirik Bakke krydrer enkelte av fotballturene ved å stille opp innimellom, og at Solskjær disponerer egen Old Trafford-losje.

- Men begge to konsentrer seg hovedsakelig om fotballen, og engasjerer seg ikke utover det i Travel Partner. Jeg tror ikke noen av dem har bestemt seg for hva de skal drive med etter fotballkarrieren, men dette selskapet kan kanskje by på et hyggelig alternativ.

Travel Partner må ikke forveksles med det svenskeide Travelpartner.

Les også: Solskjær investerer i hjembyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag