Solskjær ut mot Drillo

Foto: Dag Langerød/Mediehuset Nettavisen

Profilene dypt uenige.

31.01.11 17:49

ELCHE (Nettavisen): - Barcelona spiller fortidens fotball, har Drillo sagt til Nettavisen.

- Jeg tror den type fotballen sakte, men sikkert vil forsvinne, la han til forrige uke.

Det får Ole Gunnar Solskjær til å riste på hodet.

- Alle burde drømme om Barcelona
Manchester Uniteds norske legende er nemlig helt på kollisjonskurs med landslagstreneren.

- Den som ikke blir glad av å se Barcelona spille fotball nå, den som ikke har lyst til at laget man leder skal komme nærmere og nærmere den måten å spille fotball på, den er ikke på bølgelengde med meg, nei, sier Molde-treneren til Nettavisen.

- Barcelona spiller rett og slett en type fotball som alle trenere burde drømme om å spille om, legger han til.

Selv har han sett Barcelonas 5-0-lek med Real Madrid tre ganger.

Da sønnen Noah (10) stod opp dagen etter fikk han også følgende beskjed av pappa – den kampen bør du se etter skolen.

- Tidenes beste prestasjon
Og selv om Solskjær har opplevd mye som Manchester United-spiller, er han ikke i tvil om hvor bra det var, det han så på tv 29. november i fjor.

- Den prestasjonen Barcelona leverte mot Real Madrid, det er den beste prestasjonen et lag noensinne har gjort. Gjennom alle tider. Uten tvil, fastslår Solskjær.

- Hvis du kommer med Brasil i VM i VM 1970, Real Madrid på 60-tallet med den 7-3-kampen og sier at det kanskje er bedre? Nei. Barcelonas 5-0-seier mot Real Madrid er den beste prestasjonen av et lag noensinne.

Solskjær innrømmer uten problemer at Molde ikke kan spille som Barcelona. Han er imidlertid klar på at det er mye å lære av Barcelona. For alle. Både Molde og tiåringer.

- Selvfølgelig. Man kan lære av bevegelsene, rotasjoner, måten de tar imot ballen på og måten de drar vekk spillere på. På 2-0-målet mot Real, var det ikke 2-0-målet? Da tror jeg det var 21 pasninger uten at en spiller hadde dratt av en mann. Vi snakker altså om Barcelona. Vi snakker ofte om hvordan Lionel Messi dribler av tre, fire eller fem mann, men ved det målet var det pasning, pasning, pasning. Det endte med at David Villa dro seg litt til side for Ramos og slo pasningen inn til Pedro, men det var ikke en spiller som forsøkte å gå forbi en annen.

- Da trenger ingen fortelle meg at X antall pasninger ikke teller. Hver pasning teller.

- Og det hadde du sagt til Drillo også?

- Ja, han kan ikke si at det ikke var den beste prestasjonen noensinne. Men jeg kjenner Egil godt. Vi har forskjellig filosofi, sier Solskjær.

- Men hvordan de slår pasninger, hvordan de vinner tilbake ballen og måten de gjennomfører aggressivt press på, det kan vi lære av i Molde også. Det kan alle lag lære av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.