*Nettavisen* Sport.

Solskjær varsler oppstramming

Foto: Kees van de Veen (Scanpix)

Hyller hat trick-helten, men er ikke tilfreds med tre baklengsmål.

30.09.12 22:24

MOLDE - STABÆK 4-3:

All fornuft sa at gulljagende Molde bare skulle spasere over nedrykksdømte Stabæk hjemme på Aker Stadion, men gjestene fra Bærum ville ikke gi seg uten kamp.

Allerede etter 11 sekunder satte Veigar Pall Gunnarsson i gang et angrep på høyrekanten og slo en flott pasning til Franck Boli, som dundret ballen i mål.

Molde kom seg etter hvert til hektene etter sjokkåpningen og dro til slutt i land en viktig 4-3-seier etter tre mål av Daniel Chima Chukwu.

Se kamputviklingen minutt for minutt her

Solskjær hyller Chima
Ole Gunnar Solskjær var selvsagt fornøyd med fire mål, men innrømmer at det må jobbes mer med det defensive etter tre baklengsmål mot bunnlaget.

- Det ble fire mål, og det er lenge siden vi har scoret så mye. Jeg er veldig fornøyd med det trøkket vi har foran mål og at vi prøver, men det blir mye vanskeligere når du slipper inn mål etter fjorten sekunder.

- Vi var ikke helt våkne i forsvarsarbeidet, så det skal ikke glemmes helt i treningsarbeidet, tror jeg. Vi har fokusert veldig på å få trøkk i boksen og skudd og avslutninger. Nå må vi tette igjen bakover.

Den tidligere storscoreren var full av lovord om Daniel Chima Chukwu etter nigerianerens tre mål.

- Chima viser veldig vilje til å være med. Han er vanskelig å spille mot inne i feltet, og det første målet er sånn typisk center forward - den ballen skulle i mål. Vi har jobbet mye med han på akkurat det. Det fungerte i dag. Han var veldig positiv.

Dramatisk førsteomgang
Vertene brukte tid på å komme i gang etter Bolis tidlige scoring, men etter et kvarter var Magnus Stamnestrø nær ved å utligne da hans skudd fra 16 meter strøk rett utenfor krysset.

Ole Gunnar Solskjærs menn fortsatte å trykke på og etter 25 minutter kom utligningen. Daniel Chima Chukwu kriget med seg ballen mellom Stabæks midtstoppere og fyrte av et skudd, som Sayoba måtte gi retur på. Chukwu var først på den også og satte inn 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Da samme Chima ga Molde ledelsen bare noen minutter senere trodde de fleste at resten av kampen ville bli en transportetappe, men slik ble det ikke.

Fredrik Brustad kom fri på høyrekanten og slo ballen inn til Pall Gunnarsson, som headet ballen i mål bak Ole Söderberg i Molde-buret til 2-2.

Målfesten fortsatte
Molde tråkket gasspedalen i bånn i starten av den andreomgangen og satte to baller i nettet bak Sayoba før seks minutter var spit.

Stamnestrø dundret først ballen i nettet før han serverte Chima, som fikk fullføre sitt hat trick da han headet ballen i mål.

Stabæk ga seg imidlertid ikke og Bjarte Haugsdal satte inn sitt tredje tippeligamål da han tok ned en lang ball fra Boli og banket ballen i hjørnet bak Søderberg.

Pall Gunnarsson var nær ved å sette inn 4-4 med ti minutter igjen å spille da han tok ned ballen og blåste ballen over fra fem meter.

Nærmere kom aldri Petter Belsivks menn, som til tross for tapet kan reise hjem fra rosenes by med hevet hodet etter en solid innsats.

Molde klatrer dermed helt til topps på tabellen, mens Stabæk ser fortapt ut nederst i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.