*Nettavisen* Sport.

Solskjær vil ha Steenslid

Foto: Alf Ove Hansen/Afp

Den nyansatte Molde-treneren vil hente Viking-stopperen til rosenes by.

12.01.11 10:01

Foreløpig har ikke de mørkeblå ønsket å gjøre en handel, skriver Rogalands Avis.

Tidlig i går ettermiddag skal Steenslids agent Jim Solbakken og Vikings sportsdirektør Egil Østenstad ha sittet i møte om saken på Viking stadion. Spilleren hevder selv at han ikke kjenner til interessen fra Molde, men Rogalands Avis får opplyst fra flere hold at Steenslid ikke bare kjenner til saken, men aller helst ser at han blir solgt til Rosenes by allerede nå.

Ett år igjen
Midtstopperen har ett år igjen av sin kontrakt med Viking. Steenslid har selv ønsket å forlenge kontrakten med Viking ved flere anledninger tidligere – uten at Egil Østenstad har etterkommet det. Nå skal Steenslid ikke være like sugen, ettersom han har fått en del kritikk for sine prestasjoner på banen i 2010-sesongen. Han skal også – som Martin Fillo – være misfornøyd med sin egen sportslige utvikling i Viking. Håpet er at et miljøskifte skal få fart på karrieren igjen.

Samtidig skal Steenslid være innstilt på å være profesjonell. Dersom Viking sier nei til å selge, er han innstilt på å yte sitt ytterste i Stavanger – for så eventuelt å gå vederlagsfritt til Molde som bosmanspiller om interessen fortsatt er til stede.

Egil Østenstad har bekreftet at det etter jul har kommet bud på andre spillere i Viking enn Indridi Sigurdsson og Martin Fillo, som ble solgt mandag.

- Men jeg ønsker ikke å si hvem det dreier seg om, sa Østenstad i går.

Personlige feil
Åge Hareide har hele tiden vært åpen om at han ikke alltid har vært like fornøyd med stopperen. Som de fleste andre har Hareide registrert litt for mange personlige feil som har kostet poeng. Samtidig har Viking-treneren også unnskyldt Steenslid med at det heller ikke er lett å prestere med så mange skadeavbrekk som han har hatt.

Molde, som nylig ansatte Ole Gunnar Solskjær som manager, fikk i går 20 millioner kroner fra Bjørn Rune Gjelsten og skal handle en rekke nye spillere. Blant annet skal stopperplassen forsterkes.

Det er liten tvil om at de har økonomiske muskler til å kjøpe fri Steenslid fra Viking. Spørsmålet nå virker å være hvor mye penger de mørkeblå kan si nei til for en spiller som bare har ett år igjen av kontrakten – og hvor langt Molde vil strekke seg.

Les flere saker fra Rogalands avis!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.