Solskjær vraket Fred igjen - mener storkjøpet likevel blir viktig

VELGER BORT: Manchester United framstår meget solid med Ole Gunnar Solskjær på sidelinja. Enkelte profilerte spillerne sliter samtidig med å komme seg så langt som til banemerkingen.

VELGER BORT: Manchester United framstår meget solid med Ole Gunnar Solskjær på sidelinja. Enkelte profilerte spillerne sliter samtidig med å komme seg så langt som til banemerkingen. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)

Brasil-stjernen får gode skussmål av Manchester Uniteds manager, selv om han blir utelatt fra troppen.

11.02.19 15:57

Ole Gunnar Solskjær opplever nok en helg med mye positiv omtale i engelske medier og verden for øvrig.

Samtidig som Manchester United fortsetter å levere gode resultater, er det ikke alle som får være med på all moroa. En av dem er den braslianske landslagsspilleren Fred (25). Han ble kjøpt inn for å ta tak på klubbens midtbane, med en prislapp på over en halv milliard kroner, for åtte måneder siden.

I forbindelse med lørdagens 3-0-seier over Fulham var ikke Fred engang med resiefølget til London. Han var utelatt fra troppen av manager Solskjær, for tredje gang på de siste sju ligakampene. Manageren har likevel forsikret storkjøpet fra Brasil om at han får en viktig rolle i resten av sesongen, og at han ikke må bekymre seg altfor mye.

- Fred er akkurat som alle andre. Du vet at han kommer til å bli med å dra lasset, og han kommer til å bidra. Det er ikke noe å bekymre seg for, siteres Solskjær på av Manchester Evening News.

Har flere eksempler

Den norske manageren har sammenlignet Freds situasjon med to andre av klubbens eks-spillere fra Sør-Amerika, argentinske Juan Sebastián Verón og uruguayaneren Diego Forlán.

- Han er en fin fyr, og det samme gjelder Andreas Pereira. Han jobber veldig hardt. Du har også Scott McTominay. Når de får sjansen, noe de kommer til å få, så ønsker vi å se framgang, sier Solskjær og tilføyer:

- Vi vet at det er snakk om en veldig, veldig god spiller med Fred. Så forhåpentlig kommer han til å tilpasse seg den engelske fotballen, fordi det er ingen tvil om at han har massevis av talent. Det er ingen tvil i det hele tatt.

Solskjær har hatt overveldende suksess med åtte seirer på ni Premier League-runder som Manchester Uniteds midlertidige manager.

En viktig faktor til de gode resultatene har vært at nordmøringen har funnet en sammensetning på midtbanen som fungerer meget godt. Paul Pogba briljerer som aldri før i United-drakta, og sammen med duoen Nemanja Matic og Ander Herrera har den franske stjernespilleren dannet en fast midtbanetreer det er vanskelig å endre på.

Dyr mann

Fred ankom Manchester United som klubbens fjerde dyreste spillerkjøp noensinne i fjor sommer. Brasilianeren kostet angivelig 52 millioner pund å kjøpe fri fra ukrainske Sjakhtar Donetsk i juni 2018. Det tilsvarte rundt 565 millioner kroner på det tidspunktet. Likevel har midtbanespilleren ikke levd opp til prislappen i den røde drakta.

FORELØPIG INGEN SUKSESS: Storkjøpet Fred får instrukser av førstelagstrener Mike Phelan under kampen mot Huddersfield i jula, en av få ligakamper han har spilt siden managerbyttet i Manchester United. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)

Verken under Solskjærs ledelse eller under forgjenger Mourinho har Fred klart å spille seg til en fast plass i startelleveren.

- Det er allitd vanskelig å komme hit. For det første er det snakk om Manchester United, og det forventes at du presterer med en gang. For det andre er dette den engelske ligaen som han ikke er vant til. Men han er landslagsspiller for Brasil, det er Andreas Pereira også. Ferdighetene er der og når de får sjansen neste gang, så er det lettere å komme inn i et lag som gjør det bra, mener Solskjær.

Den innlånte Molde-treneren påpeker at han ikke gjorde ting lett for verken Fred, Pereira eller McTominay da de fikk spille i FA-cupen mot Reading. Med så mange som ni utskiftninger i startelleveren er det vrient å få ting til å fungere like godt som spillerne som har spilt mye i Premier League.

- Det er mange som har kommet inn og fått det vanskelig de første månedene. En av de best spillerne jeg har spilt med, og som slet mest var Diego Forlán. Verón var en annen. Dette var to fantastiske spillere som det tok litt tid for. Men da de fant seg til rette presterte de, poengterer Ole Gunnar Solskjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag