*Nettavisen* Sport.

Solskjærs menn vant i Solskjær-stil

Foto: Afp / Ap

To superinnbyttere snudde kampen for Cardiff

01.07.14 15:20

NEWCASTLE - CARDIFF 1-2:

Omtrent 400 Cardiff-supportere hadde tatt turen til St. James' Park for å overvære nordmannens debut som manager og bortesupporterne tok imot Solskjær med en sang som de fleste kjenner godt fra før.

«You are my Solskjaer» er godt kjent fra nordmannens tid i Manchester United og sangen runget utover stadion før kampstart lørdag.

Gjestene fra Wales slet mot Newcastle i første omgang og tidlig i den andre omgangen sendte Papiss Cisse vertene opp i ledelsen.

Da tok Ole Gunnar Solskjær grep i debuten og byttet ut to av sine angripere. Inn kom Fraizer Campbell og Craig Noone som satte hver sin scoring i ekte Solskjær-stil og sikret seieren for Cardiff i nordmannens debut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Solskjær: - Fantastisk
- Jeg er veldig fornøyd med måten vi kom tilbake på. Det var to fantastisk mål. Når man snur en kamp slik vi gjorde i dag, så er det fantastisk. Vi fortjente å vinne, sier Solskjær via Cardiffs Twitter-konto.

- Jeg er takknemlig for fansen som reiste opp hot. Det er en lang vei. Jeg håper hjemturen føles kortere etter denne seieren, sier Solskjær.

Nå ser Solskjær fram mot neste kamp.

- Dette var en bra start, men våre tanker er nå rettet mot neste kamp mot West Ham, sier Solskjær.

Cardiff er dermed videre til fjerde runde i FA-cupen, mens Premier League-kollega Newcastle altså er slått ut.

Seieren vil gi Cardiff selvtillit til å heve seg fra sin 17. plass på tabellen. Første mulighet til det kommer førstkommende lørdag, når Cardiff tar imot West Ham på hjemmebane.

Tung start for Solskjærs menn
Fra start var det vertene som styrte kampen og etter 26 minutter kom kampens første store sjanse.

Hatem Ben Arfa banket til med venstrefoten utenfor sekstenmeteren og skuddet gikk klokkerent i høyre stolpe og ut.

Solskjær startet debuten som manager sittende på benken, men det tok ikke mange minuttene før nordmannen var på beina og ute i teknisk sone, noe han var resten av den første omgangen.

Newcastle pumpet baller inn i Cardiffs sekstenmeter, men med et nødskrik fikk Cardiff-forsvaret klarert ut og det var målløst til pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press / Mark Runnacles

Ben Arfa i stolpen for andre gang
Pausepraten hjalp lite for Solskjærs mannskap da den andre omgangen startet og etter 49 minutter var det igjen Ben Arfa som var på farten.

Franskmannen kom seg inn i sekstenmeteren og fyrte av et skudd, men denne gangen var det tverrliggeren som sto i veien for scoring.

Cardiff hadde mer enn nok med å forsvare seg i starten av den andre omgangen, og da de først kom til en god innleggsposisjon gikk innlegget over alt og alle.

Ut med Cornelius
Solskjær tok grep etter 59 minutter og tok ut danske Andreas Cornelius til fordel for lagets toppscorer Fraizer Campbell.

Minuttet etter smalt det fra Newcastle.

Moussa Sissoko dro seg alene inn i feltet, men avslutningen blir blokkert.

Da sto Papiss Cissé klar på returen og satte inn 1-0 for vertene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: NTB scanpix / Afp / Ian MacNicol

Superbytter
Etter baklengsmålet hevet Cardiff seg flere hakk.

Fraizer Campbell smalt ballen i stolpen etter 69 minutter, og to minutter senere tok Solskjær ut Peter Odemwingie til fordel for Craig Noone.

Noone trengte ikke mange minuttene før han på sin første berøring smalt ballen opp i høyre kryss og utlignet for gjestene.

Etter 77 minutter fikk Cardiff corner og da var det duket for en annen innbytter.

En lang ball mot bakerste stolpe var nettopp det Campbell trengte og han stanget Cardiff opp i ledelsen og sikret en 2-1 seier i Solskjærs debut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag